logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hoe krijg je meer exposure voor jouw product of dienst

Het is niet altijd makkelijk om bij de juiste doelgroep op te vallen. Ook al heb je een goede site, dan nog ben je er niet. Je moet je klanten laten weten dat je bestaat en wat jou zo uniek maakt! Laat dus van jezelf horen en verspreid het nieuws dat je bestaat. Maak reclame!

Goede plekjes

Als je promotie gaat maken is een eerste vraag hoe je dat gaat doen. Ga je voor advertenties in tijdschriften of kranten? Dan zijn je mogelijkheden heel beperkt en is het niet goed meetbaar hoeveel mensen je kunt bereiken. Bij online advertenties heb je aanzienlijk meer mogelijkheden. Zo kun je een artikel vol tips plaatsen op een blog, waar diens gebruikers iets aan hebben. Of een blogger aan de gang laten gaan met een product of dienst (review), zodat deze er vanuit de praktijk over kan schrijven.

Kwaliteit blogs vinden

Het is een hele zoektocht om blogs te vinden die aan al je eisen voldoen. Je kunt natuurlijk gaan zoeken naar verschillende blogs, ze allemaal aanschrijven met je voorstel en wachten op een reactie. Die zal vaak uitblijven, soms uitmonden in zinloze discussies, ga zo maar door. Heb je geen zin een potje koehandel? Dat kan ik me goed voorstellen! Het is veel prettiger om je tijd nuttig te besteden. Met de juiste tools binnen bereik zal het bovendien een stuk makkelijker zijn om blogs te vinden die aansluiten bij jouw doelgroep. Op die manier breng je heel gericht producten en diensten onder de aandacht!

Pitchen

Je kunt namelijk ook een opdracht uitzetten bij een platform voor content en influencer samenwerkingen. Ikzelf heb goede ervaringen met LinkPizza, maar dan juist vanuit de kant van de bloggers. Voor adverteerders hebben ze twee opties: je kunt een campagne openzetten, waarbij je simpelweg in een briefing aangeeft wat je zoekt en wat je d’r voor over hebt. Bloggers kunnen daar dan op reageren. Wil je nog een stapje korter? Dan kun je ook adverteren via de marktplaats van Linkpizza waarin ruim 1400 publishers en influencers staan met een volledige mediakit. Dat is natuurlijk nog directer, en de waarde van je linkje of het bereik van je artikel wordt er niet minder op! Neem eens een kijkje op hun site, of schrijf je in als adverteerder op LinkPizza om alle functies te bekijken. Ben je blogger en wil je op een leuke en makkelijke manier geld verdienen? Dan kun je je hier inschrijven als blogger! Kijk maar eens naar deze top-99 affiliate websites waar je zonder moeite geld mee kunt verdienen. Plaats simpelweg een linkje naar de website of productpagina in je blog en de LinkPizza plugin maakt er een affiliate linkje van!

Daarnaast biedt LinkPizza een handige tool: door het installeren van hun plug-in kun je al je links automatisch om laten zetten in affiliate links. Je hoeft dus nooit meer in te loggen in netwerken en links handmatig om te zetten. Daarnaast krijg je een volledig dashboard met statistieken, er worden zelfs reads gemeten. Een read is een view van 15 seconde of langer en wordt niet door Google gemeten maar geeft jou wel meer inzicht in de kwaliteit van je eigen content.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.