logo-liggend-wit-donkerblauw

Hoe kies je het juiste relatiegeschenk?


Ben je op zoek naar een relatiegeschenk om aan jouw klanten of personeel te geven? Dan ontdek je al snel genoeg dat je behoorlijk wat mogelijkheden hebt. Dit maakt het er niet makkelijker op een keuze te maken. Sterker nog, het kan zelfs betrekkelijk lastig zijn. Mogelijk weet je door het grote aanbod wel niet welk relatiegeschenk je moet kiezen. Uiteraard wil je voorkomen dat je de plank misslaat. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk hoe je het juiste relatiegeschenk kiest.

1. Kies voor een origineel geschenk

Er zijn tegenwoordig talloze bedrijven die hun relaties zo nu en dan een geschenk geven. Dit is vaak geen groot cadeau, maar het betreft meestal een klein geschenk. Zo geven veel bedrijven bijvoorbeeld pennen we als relatiegeschenk. Ook aanstekers met de naam en/of het logo van het bedrijf worden geregeld weggegeven. Zo’n geschenk is echter vrij standaard. Wil je een keer wat anders? Ga dan vooral op zoek naar een origineel relatiegeschenk. Kies bijvoorbeeld voor een herbruikbare waterfles of geef jouw relaties een duurzaam geschenk cadeau. Met een origineel relatiegeschenk scoor je ongetwijfeld punten bij jouw relaties.

2. Zorg dat je het product kunt bedrukken

Talloze bedrijven kiezen lukraak een relatiegeschenk uit. Zij zien een mooi product en besluiten dit cadeau te doen aan hun relaties. Dit is echter niet de juiste aanpak om een geschikt relatiegeschenk te kiezen. Nee, want wij raden je aan om ook naar de mogelijkheden van bedrukken te kijken. Een relatiegeschenk bedrukken vergroot namelijk de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Waarom? Omdat je natuurlijk de naam en/of het logo van jouw bedrijf op het geschenk laat bedrukken. Indien jouw relaties het product gebruiken, komen anderen ook met jouw bedrijf in aanraking. Dit kan je op de lange termijn nieuwe klanten opleveren. Wanneer je een geschikt relatiegeschenk zoekt, moet je altijd kijken naar de mogelijkheden voor wat betreft bedrukking.

3. Wat mag het kosten?

Relatiegeschenken kosten jou als bedrijf altijd geld. Je hebt echter helemaal zelf in de hand hoeveel je uittrekt voor de geschenken. Mag het niet te veel kosten? Kies dan gewoon voor een simpel en klein relatiegeschenk. Je moet niet bang zijn dat het niet gewaardeerd wordt, want het gaat immers om het gebaar. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw relaties een zonnebril cadeau te doen. Dit is een geschenk dat erg goed van pas kan komen, zeker op een zonnige dag. Bovendien kun je zonnebrillen bedrukken. Je kunt bijvoorbeeld de naam van jouw bedrijf op één van de pootjes laten drukken. Bijkomend voordeel van zonnebrillen als relatiegeschenk is dat ze niet al te duur zijn. Je hebt keuze uit verschillende soorten zonnebrillen, waardoor je het zo duur kunt maken als je zelf wilt.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Suzanne avatar
    Suzanne

    Helemaal eens! Een relatiegeschenk kan veel betekenen voor de bekendheid van je bedrijf, als je deze bedrukt.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.