logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Hoe je thuis de wereld kunt redden een ding tegelijk, Tara Shine

Het gaat niet heel erg goed met onze wereld… dat hoef ik niemand te vertellen, dat is geen geheim. Je kunt op zo’n moment twee dingen doen: het accepteren en gewoon doorgaan met hoe we de dingen doen (want het is toch al te laat) of het tij keren en beter je best doen om het herstel in te zetten… of in ieder geval de neergang te stoppen. Waar kies jij voor? Of denk je dat die tweede optie heel zwaar en moeilijk is? In het boek Hoe je thuis de wereld kunt redden een ding tegelijk lees je dat je met kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken. Door slimmer te kiezen zorg je meteen een stuk beter voor de wereld!

Het hele huis door

In het boek Hoe je thuis de wereld kunt redden een ding tegelijk loop je jouw hele huis door, waarmee je kritisch kijkt naar alles om je heen, van je wasmachine tot je waterkoker, van je gewoontes om te koken tot de manier waarop je jouw tanden poetst. In duidelijke tekst en uitleg lees je over de geschiedenis van die gewoonte en de manieren waarop het zich zo heeft ontwikkeld. Soms is dat ten goede, maar vaak ook niet. We zijn immers een stelletje luxepaarden geworden met z’n allen! Dankzij praktische tips lees je hoe je beter kunt omgaan met deze apparaten en hoe je daarmee je energieverbruik of afvalproductie tot een minimum verbruikt.

Slim kiezen

Het is allemaal een kwestie van slim kiezen. Heb je de keuze tussen papier of plastic, ga dan voor papier… maar soms gaat die vlieger niet op. Bak je bijvoorbeeld veel, dan is een siliconen mat weer beter dan telkens een vel bakpapier weggooien… tenzij het ongebleekt, ongevet papier is, dat makkelijk en goed gerecycled kan worden. Je zet: soms klinkt iets heel logisch, maar is het tegendeel juist waar. In dit boekje lees je hoe je – met heel kleine aanpassingen en minimale inspanningen – een groot verschil kunt maken voor de wereld om ons heen. En dat wil iedereen toch?

Ga direct naar Hoe je thuis de wereld kunt redden op BOL.com.


Recensie over Hoe je thuis de wereld kunt redden een ding tegelijk

Een boekje vol tips en technieken om beter voor de wereld te zorgen – dat is precies wat je hier in handen hebt. Een aantal daarvan zijn open deuren, een aantal daarvan onoverkomelijk of bijzonder lastig om te vervullen. Toch staan er genoeg praktische en zeker haalbare tips in waarmee jij kunt zorgen voor een betere wereld en een gezonder milieu. Van duurzaam kopen tot de juiste keurmerken, van een slimme keuze maken bij het kopen tot bepaalde zaken simpelweg vermijden. Soms is het heel makkelijk om het verschil te maken! Minpunt van het boek is dat het begint met een uitgebreide introductie per onderwerp, voor je aankomt bij de tips en verbeterpunten. Enerzijds goed (want kennis is macht) maar het komt op een gegeven moment wel wat belerend over.

Score: 7


Informatie

Hoe je thuis de wereld kunt redden een ding tegelijk – Duurzame huis-tuin-en-keuken oplossingen,
Illustrator: Nicholas Stevenson
Uitgever: Kosmos Uitgevers, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789021575520. Prijs: 22.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.