logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Hoe ik per ongeluk gladiator werd

Het boek Hoe ik per ongeluk gladiator werd, speelt zich af in 79 na Christus. Marcus moest zoals gewoonlijk weer eens gladiatortje spelen met Septimus en Marina. Hij vind dat helemaal niet leuk. Maar ja, er gebeurt voor de rest toch niks, dus dan kan je maar beter iets doen. Maar er gebeurt een wonder: Marcus mag met zijn vader mee naar Rome! Zijn vader gaat daar garum verkopen (een soort van vissoep) en Marcus moet dan in het huis van zijn oom blijven. Gelukkig heeft zijn ‘bewaker’ ook nog heel wat andere dingen te doen en ze spreken af om elkaar gewoon met rust te laten.

Cassius

Als Marcus op straat loopt, wordt er naar hem gewezen en er wordt Cassius tegen hem gezegd. Hij hoopt dat dat gewoon straattaal is voor iemand die cool is, maar komt erachter dat Cassius een gladiator is die heel erg op hem lijkt. Hij besluit eens te gaan kijken naar die Cassius. En ze lijken inderdaad heel erg op elkaar. Alleen Marcus heeft een ronder hoofd. Maar dat ziet niemand als je een helm op hebt. Cassius stelt voor om van kleding te wisselen en dan zijn mede gladiatoren te roepen om te kijken of ze het doorhebben. Dus dat doen ze. Nou ja, deels. Ze wisselen van kleding en dan rent Cassius er ineens vandoor! 

De grote vergissing

Marcus staat daar dus, met de kleding van Cassius aan, in het amfitheater. De lanista (eigenaar van gladiatoren) komt even kijken hoe het met hem gaat. Maar het is nu dus Marcus. Hij probeert het de lanista, die trouwens Lucius heet, uit te leggen, maar hij gelooft  hem niet. Dat is dus hoe Marcus per ongeluk gladiator werd. Dit is natuurlijk niet het volledige boek, maar alleen een klein stukje. Wat voor avonturen zullen ze beleven?

Ga direct naar Hoe ik per ongeluk gladiator werd op BOL.com.


Recensie over Hoe ik per ongeluk gladiator werd

Het boek Hoe ik per ongeluk een gladiator werd is een grappig boek, met mooie illustraties van Isobel Lundie. Soms is het ook wel spannend, zou hij het gevecht wel overleven? Wat ik jammer vind is dat het aan het eind een beetje voorspelbaar is. Alleen helemaal aan het eind is weer een enorme plottwist. Dat is dan wel weer leuk. Wat ook fijn is is dat er tussendoor af en toe stukjes met uitleg staan van wat iets betekend. Er staat ook een begrippenlijst achterin het boek.

Score: 7.5


Informatie

Hoe ik per ongeluk gladiator werd,
Illustrator: Isobel Lundie
Uitgever: Ploegsma, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789021680491. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!