logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hoe houd je jouw bedrijf gezond?

In zowel een woonomgeving als een werkomgeving heb je te maken met een heel grote factor, welke een flinke impact kan hebben op je gezondheid. Het gebouw waarin je werkt! Die zijn niet altijd met de beste intenties op het gebied van gezondheid gebouwd. Vaak zelfs zijn ze meer geënt op zaken als milieubesparend, zijn ze van boven tot onder geïsoleerd of gaan ze eerder voor de mooi-factor. Toch kunnen hiaten in het ontwerp van een gebouw – alsook andere omgevingsfactoren – een flinke invloed hebben op je gezondheid. Denk maar eens aan de maatregelen voor brandpreventie, zo’n 50 jaar geleden. Toen werd overal asbest gebruikt, terwijl je inmiddels weten dat asbest niet zo’n goed idee is geweest… gebruik je echter een ouder pand, dan is de kans groot dat er toch nog asbest in aanwezig is!

Geluid en geur

Ook andere elementen kunnen een storende factor zijn in je werkomgeving. Denk daarbij aan scherpe geuren die hoofdpijn kunnen veroorzaken, of hevig geluidsoverlast die niet alleen storend kan zijn, maar ook schadelijk voor je gehoor. Dat soort zaken aanpakken is niet altijd makkelijk. Je kunt ze namelijk makkelijk afschuiven op iemands mening. Wat de een vind stinken, is voor de ander immers helemaal niet hinderlijk. Het is dan goed om een test te laten uitvoeren, zodat je zwart op wit hebt welke waarden worden overschreden, en waar iets aan gedaan moet worden. Op www.strooming.nl kun je lezen welke omgevingsfacturen je allemaal kunt laten testen en welke waarden toegestaan zijn. Dankzij geavanceerde technieken en met de nieuwste hulpmiddelen kunnen zij heel gedetailleerde rapporten opmaken!

Legionella

Maar er is meer dan alleen dat. Naast asbest en factoren als geluid en geur is het ook belangrijk dat je zorgt voor een goede hygiene. Vooral als je een horeca-onderneming hebt wil je niet te maken krijgen met zaken als legionella – het is immers de bedoeling dat je klanten terugkomen, en niet om de zwakkeren binnen onze samenleving om zeep te helpen. Met een paar eenvoudige ingrepen is de ontwikkeling van deze bacterie goed onder controle te houden. Strooming kan je bovendien helpen met de vraag of deze hulpmiddelen nodig zijn.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.