logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hoe haal je het maximale uit online kortingscodes?


Korting krijgen op producten die je online koopt is niet bijzonder lastig. Er zijn vandaag de dag namelijk talloze kortingscodes in omloop. Om zo’n code te bemachtigen hoef je niet bijzonder veel moeite te doen, want er zijn sites die ze voor je verzamelen. Heb je een kortingscode en wil je hier optimaal van profiteren? In deze tekst vertellen wij je hoe je hier het maximale uit haalt.

Vergelijk prijzen van producten

Kortingscodes gelden vaak alleen voor specifieke webshops. Heb je een kortingscode Amazon? Dan kun je deze alleen gebruiken in deze webwinkel. Daarom denk je misschien dat het geen zin heeft om de prijzen van producten te vergelijken. Bij een grote webshop als Amazon is dit wel verstandig. Hier worden namelijk ontzettend veel dezelfde producten aangeboden en deze kunnen in prijs behoorlijk van elkaar verschillen.

Kijk of je kortingscodes kunt combineren

Het kan voorkomen dat je twee of meer kortingscodes voor dezelfde webshop krijgt. Wil je hier het maximale uit halen? Kijk dan of je de codes met elkaar kunt combineren. Bij de meeste webwinkels is dit niet toegestaan, maar soms mag dit wel. Als combineren mogelijk is, wordt het extra interessant om een aankoop te doen. De percentages worden dan bij elkaar opgeteld, waardoor je aanzienlijk meer geld bespaart.

Schrijf je in voor verschillende nieuwsbrieven

Kortingscodes liggen niet altijd voor het oprapen. Soms is het zoeken naar een speld in een hooiberg en misschien lukt het je zelfs helemaal niet om er eentje te vinden. Laat het er in dat geval niet bij zitten, maar schrijf je in voor de nieuwsbrief van verschillende webwinkels. In zo’n nieuwsbrief kan bijvoorbeeld een kortingscode Nike staan, waardoor je bespaart op schoenen, kleding of andere producten van dit merk. 

Volg webwinkels op sociale media

Webshops strooien vaak niet met kortingscodes in een nieuwsbrief. Wil je de kans vergroten dat je zo’n code krijgt? Dan kun jij je voor allerlei nieuwsbrieven inschrijven. Besef je goed dat je dagelijks overspoeld wordt met mails als je hiervoor kiest. Als je dit liever niet hebt, kun je er ook voor kiezen om webwinkels op sociale media te volgen. Via dergelijke platformen worden zo nu en dan ook kortingscodes gedeeld.

Blijf trouw aan een webwinkel

De meeste mensen hechten weinig waarde aan de webshop waar zij een product bestellen. De prijs is vaak doorslaggevend, waardoor men kiest voor de goedkoopste aanbieder. Toch kan het interessant zijn om ‘trouw’ te blijven aan een webwinkel. Sommige webshops belonen loyale klanten namelijk met kortingscodes. Deze zijn vaak een stuk interessanter dan de ‘standaard’ kortingscodes die je online tegenkomt.

Lees de voorwaarden

Wie het maximale uit online kortingscodes wil halen, moet niet vergeten om de voorwaarden door te lezen. Dit is niet het leukste om te doen, maar je voorkomt op deze manier dat je voor verrassingen komt te staan. Zo kan het zijn dat je een minimumbedrag moet besteden om in aanmerking te komen voor de kortingscode. Lees je de voorwaarden? Dan ben je van dergelijke zaken op de hoogte.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.