logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een spannende Hittegolf met de 18e thriller van Suzanne Vermeer

hittegolf De zomer gaat zo losbarsten – hoop ik – en dat betekent lekker relaxen met een goed boek. Zijn thrillers jouw ding? Dan ben je vast bekent met de spannende exemplaren van Suzanne Vermeer. Het boek Hittegolf is inmiddels het achttiende boek en markeert tien jaar Suzanne-Vermeerboeken. Best knap, als je bedenkt dat de eigenlijke schrijver Paul Goeken (Suzanne Vermeer is inderdaad een Pseudoniem) in 2011 is overleden. Het stokje is dus door een tweede ghost writer overgenomen!

Hittegolf in Portugal

In hittegolf doet de titel van het boek zijn naam eer aan. Er heerst immers een hittegolf in de Algarve, waar zoals altijd veel Nederlanders vertoeven. Zo ook Anoek Huizing. Zij is daar op vakantie met haar vader en diens vriendin. Anouk is niet zo zeer bezig met al die zomerse dingen, maar meer met de Hollywoodfilm die er wordt opgenomen. Cesária, een Portugese vriendin van Anouk, krijgt zelfs een rol in de film! De knappe Amerikaanse acteur Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek.

Spanning

Al die zomerse vrolijkheid komt meteen tot een eind als Cesária wordt gevonden aan de voet van Het Einde van de Wereld, een klif op het uiterste puntje van de Algarve. Er blijkt misdaad in het spel, en Inspecteur Gabriela Carvalho gaat op onderzoek uit. Tijdens haar ondervragingen krijgt ze een nieuwe zaak op zijn bordje. Of beter gezegd: een oude zaak. Want iemand van haar verdachten blijkt meer te weten over een verdwijning van een meisje, zo’n zeven jaar geleden! De zus van inspecteur Gabriela, nota bene!

Rode draad

De hittegolf die op dat moment heerst in Portugal wordt een beetje als een rode draad gebruikt in het boek. Niet erg belangrijk, maar wel leuk om af en toe een terugkoppeling naar de titel te vernemen. Zoals je gewend bent met de boeken van Suzanne Vermeer is ook dit boek een flink samenraapsel van personages en complotten die op één of andere manier met elkaar verweven zijn. Kleine geheimpjes worden angstvallig verborgen gehouden, waardoor het heel grote geheimen lijken. Door al die onderlinge connecties is het lastig om een duidelijke dader aan te wijzen. Die komt dan ook pas aan het einde van het boek naar voren, wanneer het hele plot als een soort climax wordt uiteengezet. Daarmee heb je met Hittegolf een eenvoudig leesbare whodunnit in handen die je telkens op het verkeerde been zet. Hittegolf, Suzanne Vermeer AW Bruna, 316 pagina’s, paperback. Prijs: 15 euro. ISBN: 9789400507135

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.