logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hit-monkey


Hit-Monkey is één van de minder bekende paarden uit de stal van Marvel. Het is eigenlijk meer een pony, als je het vergelijk zou mogen maken. Het verhaal draait om een naamloze makaak, die op een eigenaardige manier tegen de wereld aankijkt. Hij komt vanuit zijn troep in aanraking met een bijdehante Amerikaanse huurmoordenaar Bryce, die op sterven na dood is. Hij ziet geweld en actie, schieten en vechten. Wanneer de tegenstanders van deze Amerikaan zijn hele troep (en de huurmoordenaar( vermoord, zint onze makaak op wraak. Daarbij kan hij overigens rekenen op de hulp van de geest van de Amerikaanse huurmoordenaar. Samen gaan ze op pad om gerechtigheid af te dwingen.

Japanse cultuur

De humor uit de serie komt uit twee hoeken. Natuurlijk moeten de grappen van de spraakzame geest zorgen voor de nodige komische noten. Bryce moet ook een beetje wennen aan zijn geest-zijn, maar weet daar al snel het positieve van in te zien… nou ja – meestal dan. Onze hit-monkey is opgegroeid zonder mensen om hem heen, in een afgelegen bos. Hij heeft dus zowel zijn dierlijke instincten als behoeften, maar moet zich ook staande zien te houden in het hectische leven van Tokyo. Daarbij krijg je een echt Westerse blik op de Japanse samenleving, wat eigenlijk best jammer is. Er wordt de Japanse cultuur weinig eer aangedaan!

Het verhaal van Hit-Monkey

Het achterliggende verhaal van Hit-Monkey draait om het laatste slachtoffer van Bryce. Hij is voor veel geld ingehuurd om een belangrijke politicus te vermoorden, maar wordt bij het ophalen van zijn beloning zelf neergeschoten. Zo komt hij bij de troep makaken uit, die hem verzorgen en laten herstellen… tot de slechteriken Bryce op het spoor komen en hem alsnog vermoorden. Op dat moment pakt onze makaak de geweren op en maait hij iedereen op bloederige wijze neer. Eenmaal in Tokyo trekt de aap al snel de aandacht van eerlijke agenten Ito en de jonge Haruka, maar ook van de oude bondgenoot van de overleden politicus, Shinji en Shinji’s nichtje Akiko. Zo wordt het bondgenootschap weer een stukje groter!

streaming-banner-disney-plus

Recensie over Hitmonkey

Marvel’s Hit-Monkey is een bizarre mix tussen een komisch verhaal en super bloederige, explosieve actie. Je zou het kunnen vergelijken met Amazon’s Invincible: maar dan met een geweerdragende makaak en zijn spookachtige menselijke mentor in de hoofdrol. Het is spannend, grappig en indrukwekkend tegelijkertijd. De sfeervolle omgevingen van Tokyo dragen zeker bij aan deze bizarre setting, maar jammer genoeg moeten de meeste personages het doen met een flinterdun achtergrondverhaal. Er had veel meer uit het verhaal gehaald kunnen worden, maar helaas is het daar niet van gekomen. Voor fans van bloederige Yakuza-films met een bizar apenrandje is het smullen. Voor anderen… tja – het is een bijzondere serie, maar je mist er vrij weinig aan.

Score: 7


Informatie

Titel: Hitmonkey
Uitgever: Marvel
Tijdsduur: 480 minuten
Genre: Animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.