logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Hitlers Vrede, Philip Kerr

Er is een bijzonder genre actief, dat steeds meer in het daglicht komt te staan. Geschiedkundige verhalen, maar dan met een alternatieve uitkomst. Het type ‘Wat als…’-verhalen, zo je wilt. Hitlers Vrede is ook zo’n boek. Het neemt je mee terug in te tijd, naar het hart van de Tweede Wereldoorlog zoals wij die kennen: 1943.

Verlies erkennen

Hitler en zijn adviseurs overzien de strijd en moeten toegeven dat ze aan de verliezende hand zijn. Er zijn twee opties: keihard terugslaan en de strijd hervatten, of hun verlies toegeven en voorkomen dat Duitsland verslagen zal worden, met alle gevolgen vandien. Roosevelt dringt aan op onvoorwaardelijke overgave, wat de nazi’s weigeren. Hitler en zijn adviseurs werken tijdens deze onderhandelingen achter de schermen aan hun eigen plannen. Zij willen namelijk een tweedracht zaaien tussen de geallieerden en de Russen, zodat die laatste geen wraak kan nemen op de Duitsers vanwege de schade en vernietiging die de Nazi’s tijdens de oorlog geweeg hebben gebracht.

Eigen hachje

Natuurlijk probeert iedereen zijn eigen straatje schoon te vegen. Niet alleen de landen doen daaraan mee, ook de oorlogsmisdadigers proberen vooral aan hun eigen welzijn te denken. Er worden dus nog al wat plannetjes gemeed en overeenkomsten gesloten. Zo weet niemand meer echt wie hij kan vertrouwen en hoe de vork in de steel zit. Geheim agent Willard Mayer wordt op pad gestuurd om uit te zoeken waar de Duitsers achter de schermen mee bezig zijn. Tijdens zijn zoektocht wordt hij echter ook gemanipuleerd en gechanteerd. Het gaat hard tegen hard in deze politieke strijd! De strijd wordt met name gevoerd tussen Mayer en diens Duitsen tegenhanger, Walter Schellenberger. In het verhaal lees je dan ook de ervaringen en avonturen vanuit beide kampen.


Ga direct naar Hitlers Vrede op BOL.com.

Recensie over Hitlers Vrede

Hitlers Vrede biedt een bijzondere kijk op de geschiedenis en vertelt hoe het ook had kunnen gaan. Het boek is dan ook smullen voor geschiedenisfanaten en mensen die verzot zijn op ‘all things war’. Daarnaast is het een best pittig spionnenverhaal. Door het verhaal vanuit verschillende kanten te belichten krijg je een mooi plaatje voor ogen, met intriges, spanning, complotten en een gevaarlijke situatie, veroorzaakt door een aanslag van Heinrich Himmler.

Score: 8


Informatie

Titel: Hitlers Vrede
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 496
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022592762
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.