logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Hint Pocket


Nadat we mochten kennismaken met het partyspel HINT, zijn we toch echt wel verkocht. Het is een heerlijke mix van kennis, ervaring en vaardigheden die een avond tot een succes maken – en hoe groter de groep, hoe leuker! Het bordspel Hint staat dan ook regelmatig op tafel.

Draagbare variant

Jammer genoeg kun je die forse doos niet overal mee naartoe nemen. Gelukkig zijn er ook een aantal kleinere varianten beschikbaar, die je makkelijk in je tas kunt steken, zoals de Hint 100% NL editie… en wil je nóg compacter reizen, dan is Hint pocket jouw ding. Dit compacte doosje van 15×15 cm bevat bijna alles dat je nodig hebt, van de draaischijf tot aan de opdrachtenkaartjes voor tekenen, neurieën, praten en uitbeelden.

Extra benodigdheden

Omdat het een super-compacte uitvoering is van Hint, zal het je niet verbazen dat er geen whiteboard, stiften en zandloper in de doos zitten. Pak er dus pen en papier bij voor de tekenopdrachten en gebruik je horloge of smartphone voor het instellen van de timer. Wil je de roterende schijf optimaal gebruiken? Dan kun je een blikje gebruiken als basis voor het draaien van de opdrachtkaarten, zodat je weet wanneer je die felbegeerde +1 bonuspunten kunt scoren!


Ga direct naar Hint Pocket op BOL.com.

Recensie over Hint Pocket

Of je nu in het park, op het strand of bij vrienden thuis bent, met de pocketversie van HINT kun je het spel nu overal spelen! Pak een blikje, klik de houder van het spel erop, plaats de kaarten en verzamel je vrienden en familie voor dit geweldige partyspel! Het is een eenvoudige en leuke variant op het befaamde bordspel. Het blikje is trouwens optioneel, wij merkten dat het prima werkt zonder een blikje. Het grootste minpunt is eigenlijk het beperkte aantal vragenkaarten, het is wachten tot je alle 48 kaarten hebt gehad. Ook de muziekvragen zijn niet altijd even logisch en voor-de-hand-liggend, en dat is jammer.

Score: 8


Informatie

Titel: Hint Pocket
Uitgever: Asmodee
Genre: partyspel
Tijdsduur: 20 minuten.
Voor 4 tot 16 spelers.
Leeftijd: vanaf 15 jaar.
Adviesprijs: 8.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.