logo-liggend-wit-donkerblauw

Er zitten meer hindernissen in je huis dan je zou denken


Als je goed in staat bent om te bewegen en geen lichamelijke klachten hebt, dan sta je er nauwelijks bij stil. Maar gaat het bewegen, en het lopen in het bijzonder, opeens wat lastiger, dan merk je het pas. Je eigen huis, dat lijkt wel een hindernisbaan! Zoveel drempels en trappen die moeten worden genomen, dat valt niet mee als je wat minder makkelijk beweegt. Gelukkig is er voor iedere hindernis ook wel weer een oplossing te bedenken.

huiskamer thuis

Hoeveel hindernissen kent jouw huis?

Heb jij wel eens bijgehouden hoeveel hindernissen je in en om je eigen huis dagelijks tegenkomt? Waarschijnlijk niet. Dat is ook niet echt nodig, want is bewegen geen enkel probleem dan neem je al deze hindernissen zonder moeite. Je staat er simpelweg niet bij stil, en dat is fijn.

Maar eigenlijk zou je toch eens een dagje moeten proberen bij te houden hoe vaak je een trap of een paar treden moet beklimmen. Hoe vaak je hoogteverschil moet overbruggen. Hoe regelmatig je een hoge drempel, opstap of instap tegenkomt op een dag. De kans is groot dat je, zelfs als je een flink aantal ervan niet eens registreert omdat je er zo aan gewend bent, er flink van schrikt. Het leven is duidelijk niet vrij van hindernissen, zelfs niet het leven dat zich in en om ons eigen huis afspeelt.

Als de hindernissen een belemmering vormen

trap trappenhuis

Zoals reeds aangestipt: ben je goed ter been, dan vormen deze hindernissen eigenlijk geen belemmeringen in je dagelijks leven. Je zal zelfs nauwelijks merken dat zij er zijn. Dat kan echter snel veranderen wanneer je lichamelijke conditie slechter wordt. Wanneer bewegen moeilijker gaat, of dat nu abrupt gebeurt of geleidelijk. Opeens zijn die drie hoge stappen die je moet zetten om bij je voordeur te komen niet meer zo vanzelfsprekend. Blijkt de trap die zich in je huis bevindt opeens nauwelijks te nemen te zijn. En is die opstap om in de douche of in bad te stappen niet meer te doen.

Is dat het geval, dan is het de hoogste tijd om iets aan deze hindernissen te gaan doen. Je bent niet de eerste die ermee te maken krijgt, en dat betekent dat je ook meestal niet ver hoeft te zoeken naar oplossingen. Voor vrijwel iedere hindernis in huis staat al een oplossing op je te wachten. Een traplift, bijvoorbeeld, kan het grootste obstakel in huis in één klap compleet wegnemen. De lift kan gemakkelijk gemonteerd worden op vrijwel iedere bestaande trap. Meer informatie hierover is hier te vinden: https://handicare-trapliften.nl/. En ook voor andere zaken, zoals hoge treden voor de deur of een ongemakkelijk instap om onder de douche te komen liggen de oplossingen al op je te wachten. Je eigen huis hoeft dus echt geen hindernisbaan te zijn.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.