logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Highland Park Freya: met deze whisky waan je je in Walhalla


highland park freyaDe derde release in de veelgeprezen Walhallacollectie van Highland Park staat in het teken van Freya. Na de donderslag van de machtige Thor en de rokerige dynamiek van onruststoker Loki is er nu de betoverende charme van de Noorse liefdesgodin.

Freya, bekend om haar oogverblindende schoonheid, is de patrones en beschermvrouwe van de menselijke soort en de toevlucht van hen die vernieuwing en verjonging zoeken. Zij is enerzijds een mooie en begripvolle raadgeefster, anderzijds een gepassioneerde en roemruchte strijdgodin tegen wie niemand is opgewassen.

Talloze mythen en legenden kleuren het verhaal van Freya. Lentebloesems tuimelen uit haar haren en de tranen die zij vergiet zijn van goud en amber. Er wordt zelfs beweerd dat het noorderlicht (de Aurora Borealis) niets anders is dan de flakkering van haar magische verenmantel tegen de donkere hemel.

Voortbordurend op de traditie van de Walhallacollectie met haar symbolische representatie van Noorse goden, heeft Highland Park zich ditmaal door Freya laten inspireren. Haar boeiende en veelzijdige persoonlijkheid staat model voor een aanlokkelijke single malt – vol, rijk en complex met een bekoorlijke, lang aanhoudende afdronk.

Deze goudglanzende, vijftien jaar oude whisky heeft een aroma van witte chocolade, verrijkt met een vleugje tropisch fruit dat zijn oorsprong vindt in de zachte, zoete rokerigheid waarop de reputatie van Highland Park is gevestigd. Met Freya bouwt Highland Park voort aan de Walhallacollectie van vier unieke whisky’s waarin de oude Noorse goden opnieuw tot leven komen. Freya is een gelimiteerde editie, gebotteld met een alcoholsterkte 51,2%. Zij maakt haar opwachting in hetzelfde unieke en bekroonde houten frame dat ook haar voorgangers Thor en Loki omsluit en dat sterk aan een oud Vikingschip doet denken.

Gerry Tosh, Global Marketing Manager van Highland Park zegt erover:

“Freya is het enige vrouwelijke element in de Walhallacollectie. Met haar goddelijke evenwicht en spiritualiteit heeft zij een verfrissende en intensiverende invloed op het totaal. In al haar pracht en heerlijkheid weet zij moeiteloos te fascineren. En hetzelfde geldt, naar mijn mening, voor deze zachte en stijlvolle single malt. Freya is onmiskenbaar een Highland Park, maar biedt tegelijkertijd een rijke, volle smaakexplosie waarin de hypnotiserende en dominante eigenschappen van deze befaamde strijdgodin volledig tot hun recht komen.”

Proefnotitie Highland Park Freya

15 jaar oud, 51,2% alcohol
Geur: Amandel en Madagascaanse vanille flikkeren in de verte, zoals het noorderlicht. Witte chocolade gevolgd door gesuikerde kersen maakt plaats voor een levendige golf van mango en meloen op een vol en romig wolkendek.

Smaak: Het hart van deze whisky glanst als een juweel, gevat in geurige turf. Sinaasappelschil, butterscotch en rozenblaadjes zorgen, samen met sinaasappelbloesem en gember, voor het benodigde zoet. Frisse snoepjes, citroengras en tropische vruchten wikkelen zich in een mantel van lichte turfrook.

Afdronk: Complex en mooi, doch evenwichtig en weloverwogen, zoals Freya zelf. Een lang aanhoudende afdronk van kruiden en zachte turf, vermengd met zacht boomgaardfruit, kokos en licht gebrand eikenhout. Het effect is een ronde diepe nasmaak die deze whisky in staat stelt grote hoogten te bereiken.

Freya is verkrijgbaar vanaf maart 2014 bij gespecialiseerde whiskyslijters. De adviesverkoopprijs bedraagt € 179,99,-

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.