logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hier moet je op letten als je een kinderwagen koopt!


Hey – gefeliciteerd! Als je op zoek gaat naar een kinderwagen is er immers een spruit op komst die je leven gigantisch op zijn kop zal zetten. Maar eerst is het zaak om alles in orde te hebben voor de kleine zich aandient. Een kinderkamer, vrachtladingen verzorgingsproducten en kleertjes, maar ook een kinderwagen behoort tot de echte must-haves als je een kindje op komst hebt. Maar: waar moet je op letten? Het is aantrekkelijk om een kinderwagen uit te kiezen die je mooi vind. Maar er is veel meer om op te letten!

Mooi of praktisch?

Laten we eerlijk zijn: een slechte kinderwagen zul je niet snel kopen. Tenzij je in de old-school retro-modellen gaat zoeken. Dat wil echter niet zeggen dat je zo maar een kinderwagen kunt kopen en dat je d’r ook ineens helemaal blij mee zult zijn. Je kinderwagen is namelijk op de eerste plek een gebruiksvoorwerp die door jou, je partner, eventuele grootouders en natuurlijk ook door je kind gebruikt gaan worden. En iedereen moet er goed mee overweg kunnen. Een goede kinderwagen moet niet alleen veilig zijn, maar ook praktisch. En daarnaast ook cool!

Enkele praktische overwegingen

Hierboven vind je een linkje met een enorme lijst van eigenschappen waar je uit kunt kiezen. Het zijn persoonlijke overwegingen. Of je drie of vier wielen wil, dat is helemaal aan jou. Rubber luchtbanden zijn heel fijn voor wat meer grip op bosrijke omgevingen, maar als je regelmatig met de bus reist, is juist een compacter model prettig. Waar je wel over kunt nadenken, is of je de kinderwagen later kunt ombouwen tot buggy. Dan kun je er veel langer mee doen. Ook is het slim om na te denken over het praktische aspect van boodschappen. Ga je vaak lopend boodschappen doen? Kun je die kwijt aan je kinderwagen zonder dat die instabiel wordt? Voor mij, als groter persoon van 1,85m+ was de verstelbaarheid van de handgreep erg prettig. Zo konden zowel ikzelf als mijn kleinere vrouw op een comfortabele manier achter de kinderwagen paraderen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.