logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Dit boek is één en al raadsel. In ‘Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker’ gaan hoofdpersoon Mattias en zijn ouders naar een verdacht stelletje notarissen. Ze heten Junior 1, Junior 2 en Junior 3. Ze zijn drieling. Mattias en zijn ouders zijn gekomen voor de nalatenschap van tante Koosje. Het is de tante van zijn vader en de drieling zal bekend maken wat er geërfd wordt als tante Koosje in de toekomst komt te overlijden. Een belangrijk dingetje: tante Koosje heeft een heel groot hotel en een merk bronwater in bezit. Dat is best veel geld waard. En je raad het niet of inderdaad; Mattias zal het in de toekomst erven. Maar daar moet hij nog iets voor doen.

Egbert-Jan Constantijn

Als Mattias de zomervakantie doorbrengt met zijn tante Koosje, zal hij later het hotel in bezit krijgen. Maar er is nog iemand anders die op het hotel aast: Egbert-Jan Constantijn. Dat is de neef van de vader van Mattias. Maar de band tussen zijn vader en Egbert-Jan is niet heel goed. Dus Mattias moet er van zijn vader alles aan doen dat hij het erft in plaats van zijn stomme neef. Dat staat namelijk in het document: als Mattias het niet erft, krijgt Egbert-Jan het hotel.

Reis

Op de reis naar het hotel toe maakt Mattias al veel rare dingen mee. In de trein had hij het gevoel dat hij gevolgd werd. En de aanwijzingen waren daar dat het ook echt zo was. Er werden namelijk briefjes achtergelaten waar op stond: ga naar huis en dat soort kreten. Mattias vond dit al raar en er was nog iets héél vreemd aan deze personen: ze roken naar de kapsalon van zijn moeder. En naar pepermunt. Maar het vreemdste was dat van de kapsalon. En Mattias heeft dat al ergens anders herkend buiten zijn moeder en haar kapsalon…

Ga direct naar Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker op BOL.com.


Recensie over Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Ik vind het een leuk en gek boek. Het is heel origineel en dat spreekt mij wel aan. Het fantasiegehalte van dit boek is enorm. Op een paar momenten moest ik gewoon grinniken van wat voor mafs er voorbij kwam. De illustraties zijn leuk gemaakt, het is in dezelfde stijl als andere boeken van de schrijver, Harmen van Straaten.

Score: 8.5


Informatie

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker,
Illustrator: nvt
Uitgever: Leopold, 112 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025879150. Prijs: 12.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.