logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het vierde seizoen van Person of Interest draait nieuwe kansen


person of interest s4 Person of Interest draait om een computersysteem dat gebruikmaakt van beveiligingscamera’s en geavanceerde gezichtsherkenningstechnieken om gevaarlijke personen uit de samenleving te kunnen spotten en misdaden te kunnen voorkomen voor ze gebeurden. Dat werkt echter niet zo briljant als in eerste instantie gedacht, zo ontdekt Finch, de bedenker van het hele systeem. Hij is samen met een team aan experts op pad om kleinere misdaden te voorkomen om zo levens te redden van onschuldige mensen, onschuldige mensen die bovendien het slachtoffer zijn geworden van fouten uit ‘het systeem’. In het vierde seizoen van Person of Interest staan de eerste paar afleveringen in het teken van het likken van wonden.

Slecht seizoen

In het derde seizoen schijnen namelijk nog al wat slechte dingen te zijn voorgevallen, waardoor met name Finch weinig meer ziet in het hele Person of Interest-principe. Het team is namelijk een soort marionet van de Machine, een computer die af en toe een reeks getallen en letters uitspuwt waar ze dan ‘iets’ mee moeten doen. Met veel gepuzzel, gevecht en explosies komen ze zo tot bijzondere ontdekkingen en openbaringen, waarbij ze daadwerkelijk levens redden. En soms ook verliezen, zo blijkt uit kleine details die naar voren komen.

Gevaarlijke vijand: Samaritan

Ook in deze serie afleveringen van Person of Interest is het eigenlijk computer tegen computer. Waar de Machine het opneemt voor het goede, is de Samaritan (hoe ironisch ook) hun grote vijand. Beiden gebruiken mensen om hun doel te bereiken, en van beiden is het maar de vraag of de volgelingen nu weten of ze goed of slecht bezig zijn. Maar beide systemen bestaan ook uit geavanceerde kunstmatige intelligentie, die zichzelf alsmaar verbetert en dus ook sterker wordt. Ook de Samaritan groeit en wordt alsmaar krachtiger, waardoor het gevaar voor het team (dat bestaat uit Reese, Finch, Shaw, Root en Fusco) alsmaar groter wordt. Daarbij worden ze achter de schermen geholpen door de Machine, maar zelf moeten ze alle kansen zien en grijpen

Brotherhood

Daarbij komt er nog een nieuwe vijand bij, de Brotherhood. Een bende criminelen die dankzij een strakke organisatie het moeilijk maakt voor iedereen, zowel het team van de Machine als het team van de Samaritan. Het is dan ook niet voor niets dat ze zelfs besluiten samen te werken met hun voormalige vijand Elias om het op te nemen tegen de Brotherhood. Zegt dat al genoeg?

Puzzelen

Person of Interest is een continu kat-en-muisspel, waarbij het team van de Machine moet blijven puzzelen en de informatie van de Machine moet blijven ontcijferen. Dat is een flinke klus op zich, maar gelukkig zijn ze daar wel tegen opgewassen. Het is iedere afleveringen dan ook een spannende speurtocht, waarbij ze af en toe worden beloond met leuke en handige verrassingen – die je vaak ook echt zullen verbazen. De combinatie van actie, puzzeltochten en humor maakt deze serie echt de moeite waard. Zelfs de undercover banen, bedacht door de Machine, zijn al briljant gevonden. Wel beginnen met serie 1, natuurlijk, maar voor je het weet ben je bij deze reeks afleveringen aanbeland! Person of Interest, Seizoen 4
Tijdsduur: 22 afleveringen van 42 minuten, Actieserie. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.