logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het verlangen van de prins


Een man en een vrouw roeien al dagen, zo begint het boek Het verlangen van de prins. Ze zitten met zijn drieën in een rubberbootje. Een man, een vrouw en een peuter (Lode). Dat bootje wordt gegrepen door een draaikolk. Maar de ouders van het kindje besluiten om uit het bootje te stappen om hun kind nog een kans te geven om te overleven. Gelukkig werkt het, en hebben de ouders hun bootje niet voor niks opgegeven. Het bootje wordt gevonden door een grote boot en daarna afgezet op een eiland. Daar krijgt Lode een hele erge jeugd, waarin hij wordt volgepland met allerlei vervelende taakjes, waardoor hij geen tijd meer heeft om gewoon lekker te spelen. Uiteindelijk kwam oma Walyu in het tehuis voor weeskindjes werken, en werd het een stuk gezelliger. Ze vertelde verhalen, of gaf de kinderen wat lekkers te eten. 

Het circusschip

Op een dag kwam er op het eiland een schip met een circus erop. Lode wou daar heel graag heen om er naar te kijken en eventueel mee te gaan, weg van het eiland. Dus bedacht hij een ontsnappingsplan. Hij klom over de muur en rende naar het schip. Gelukkig lukte het hem om aan boord te komen via een vissersbootje en een aardige visser. Hij vond het circus heel erg mooi en viel in slaap. Toen hij wakker werd was het schip al weer de zee op. Met hem op het schip! Hij werd gevonden en er werd door de bemanning aan hem gevraagd of hij op het schip had geslapen. Nou, dat was dus zo. Maar dat was blijkbaar helemaal niet goed. Dan zou hij dromen krijgen van een prins, die ook op het boegbeeld staat, en hij zou nooit meer van het schip af kunnen. Er waren gelukkig nog een paar mensen aan boord die nog geloofden dat ze er ooit vanaf zouden kunnen. Zou het ze lukken om de boot na ongeveer driehonderd jaar eindelijk bij de prins af te leveren?

Ga direct naar Het verlangen van de prins op BOL.com.

Marco Kunst en Marieke Nelissen

Meesterverteller Marco Kunst schreef al heel veel boeken, waaronder het veelgeprezen De Waterwaack van Natterlande. Ook dit boek bevatte sfeervolle, kleurrijke illustraties van Marieke Nelissen. Bekijk hier een interview met Marco Kunst over Het verlangen van de prins.


Recensie over Het verlangen van de prins

Ik vond het een goed boek, maar ik vond het een beetje veel van hetzelfde. Het was gewoon telkens: ze meren aan, slaan voedsel in, gaan weer weg en de woede van de prins slaat weer toe. Er waren wel een paar plot twists in het boek, wat het dan wel weer leuker maakte.

Score: 7.5


Informatie

Het verlangen van de prins,
Illustrator: Marieke Nelissen
Uitgever: Gottmer, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789025772840. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!