logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het vegan Bakboek, Wyns


Laat ik even beginnen met melden dat ikzelf niet vegan leef. Toch vind ik het goed om (meer dan) regelmatig vegetarisch te eten en kijk ik altijd nieuwsgierig naar manieren om te bakken zónder dierlijke ingrediënten. Gewoon, omdat het kan. Omdat je een andere smaak krijgt. Om je te verrassen. Het is daarom dat ik nieuwsgierig was naar het kookboek van de Vlaamse Marieke Wyns: Het Vegan Bakboek.

Creatief met vegan alternatieven

Nu wordt het ons ook wel behoorlijk gemakkelijk gemaakt om vegan te koken en te bakken. Er zijn talloze producten die gemaakt worden zonder dierlijke bestanddelen, zonder in te boeten op de manier waarop ze reageren met andere producten. Denk aan margarine of halvarine, haver-, noten- of amandelmelk, vegan chocolade, kokosroom, en nog veel meer. Eigenlijk kun je hiermee vrijwel ieder recept uit je standaard kookboek al vegan maken, met eieren als grootste uitdaging. Gelukkig gaat Marieke nog een stapje verder en zien we regelmatig appelmoes, pindakaas en aquafaba terug om de recepten vegan te maken. En om ze naar haar eigen hand te zetten, want geen enkel recept is standaard of saai. Zelfs van duimkoekjes weet ze iets bijzonders te maken!

Over Marieke Wyns

Marieke Wyns, het meesterbrein achter Chez Mariette, begon haar culinaire reis als bakker. Haar grenzeloze creativiteit en unieke ideeën gaven haar al snel een prominente plek in de schijnwerpers. Met ondernemerschap en een persoonlijke stijl die volledig van haarzelf zijn, deelt ze haar culinaire passie op Instagram, waar ze een groeiende fanbase heeft opgebouwd met haar bijbehorende blog. Haar prachtige creaties zijn een tastbaar bewijs dat veganistisch eten niet alleen gezond, maar ook ongelooflijk zoet en smakelijk kan zijn. In het voorjaar van 2023 werd haar uitzonderlijke talent erkend met de Belgian Vegan Award voor ‘Beste gebak en dessert’.


Ga direct naar Het vegan bakboek op BOL.com.

Recensie over Het vegan bakboek

Marieke Wyns biedt je met Het Vegan Bakboek een flinke handvol recepten die je zonder dierlijke producten kunt maken. Daarbij maakt ze dankbaar gebruik van de vegan producten uit de supermarkt, waardoor de recepten heel toegankelijk zijn. Hoewel ik dat aan de ene kant een binnenweggetje vind, is het aan de andere kant natuurlijk heel makkelijk en toegankelijk. Gelukkig maakt ze de recepten ook ‘eigen’ door aan de recepten een unieke draai te geven, waardoor ze een bijzondere smaak krijgen. De instructies zijn helder en de recepten toegankelijk. De fotografie is wat licht en vlak, maar de resultaten zien er creatief uit.

Score: 8


Informatie

Titel: Het vegan bakboek
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 172
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789401491709
Prijs: 29.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.