Het ultieme ontspangevoel: relaxfauteuil


Ai, hoor ik je nu denken: “een relaxfauteuil. Meen je dat nou?” Ja, dat meen ik echt. Ook ik ken de relaxfauteuils van mijn grootouders. Van die imposante, grote stoelen met ‘oren’ en een voetenbankje erop, waar de oudjes na het eten op neerzakten met een krantje en een dikke sigaar. Zo’n muffe stoel met een velours bekleding en een sierlijk houtsnijwerk, die al een paar generaties in de familie mee ging. Maar ook deze stoelen gaan met hun tijd mee. Online vond ik bijvoorbeeld deze stoere relaxfauteuils!

Wat is een relaxfauteuil?

Dat is een heel goede vraag. Zo’n fauteuil moet je eigenlijk zien als een uitbreiding op je bank. Je zou het zelfs als een eenpersoons bank kunnen zien. Comfortabel en met meer dan genoeg steun, die je vaak nog naar je eigen lichaam kunt aanpassen en instellen. De leuningen zijn vaak open aan de zijkant, maar da’s meer traditie dan wat anders (met als voordeel dat je ‘m makkelijker kunt instellen). Ook kun je bij zo’n zetel denken aan een voetenbankje. Maar het hoeft niet.

Comfort

Bij het gros van de mensen hebben deze stoelen een stoffig imago. En ja, je kunt nog steeds terecht voor die imposante stoelen, die vooral het comfort bedienen en niet zozeer gaan voor een gelikte uitstraling. Of misschien houd je juist wel van zo’n grootse zetel – dat kan natuurlijk ook. Vaak zijn ze wel heel comfortabel, zeker als je een wat hogere zitting hebt en ondersteund wordt bij het opstaan. Of wat dacht je van een stoel waar je lekker achterover kunt hangen, waarbij er een voetensteun naar voren komt? Eerlijk is eerlijk: met een strakke bekleding en een stoere stoffering zou zo’n model ook bij ons niet misstaan.

Trends

Op het gebied van interieur en styling gaan ook deze zetels mee met hun tijd. Opvallend is de terugkeer van de kuipstoel. Lekker retro, maar dan wel met een paar eigentijdse toetsen. Stoere en robuuste stoffen, natuurlijke materialen aan de buitenkant. Natuurlijk is de draaistoel populair. Zo kun je makkelijker naar iedereen toe draaien. Ben je in gesprek, draai je de stoel naar je gesprekspartners. Kijk je een goede film op Netflix? Dan draai je de stoel richting het beeldscherm. Lekker in de relaxmodus – ultiem genieten! Maar vertel: wat is jouw ultieme ontspangevoel?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.