logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het ultieme barbecueboek voor echte mannen, Thomas Krause


Echte mannen weten als geen ander: je kunt het hele jaar door gebruikmaken van je barbecue. Dat is echt niet enkel en alleen voorbehouden aan die zwoele zomeravonden! Je moet echter wel beseffen dat je niet het hele jaar door hetzelfde op de grill kunt gooien – een zomerse en zoete schotel zal in de winter een stuk minder aftrek vinden dan een goed gegrild stuk vlees, bijvoorbeeld! Toch zijn er genoeg gerechten waar je mee aan de slag kunt. Zoek je inspiratie en nieuwe recepten? In Het ultieme barbecueboek voor echte mannen geeft Thomas Krause je een flink aantal gerechten waar je mee aan de slag kunt!

Indeling

De indeling van Het Ultieme Barbecueboek voor Echte Mannen is glashelder en duidelijk. Je begint bij de basis, met een paar marinades, kruidenboters en sauzen. Daarna volgen de gerechten, van rund, varken, gevogelte en vis naar bijgerechten (zoals brood of pizza, groenteschotels en aardappelgerechten) tot desserts en zoete gerechten. Achter in het boek vind je bovendien nog een aantal salades die je bij je barbecue op tafel kunt zetten. De gerechten zijn origineel en goed gekruid: er komt geen stuk vlees of vis voorbij die niet voorzien wordt van een marinade of glazuur. Dat maakt het best een uniek boek, aangezien veel barbecuers juist ‘pure’ stukken vlees op de grill gooien.

Plannen

Het gebruik van marinades en sauzen maakt het ook weer wat lastiger om last minute te gaan grillen. Het vlees moet immers de tijd krijgen om te wennen aan de smaak en de marinade goed in te laten trekken. Ook het maken van de sauzen en marinades doe je zelf, wat de nodige tijd in beslag neemt. Ga je dus aan de slag met Het Ultieme Barbecueboek voor Echte Mannen, dan moet je wel even plannen en alles in huis halen wat je nodig hebt. Zorg ook dat je de tijd neemt om alle smaken goed in elkaar over te laten lopen.

Ga direct naar Het ultieme barbecueboek voor echte mannen op BOL.com.


Recensie over Het ultieme barbecueboek voor echte mannen

Wil je meer gebruik maken van je barbecue of grill? Dan is dit een leuk boek om mee aan de slag te gaan. Eerlijk gezegd vond ik niet alle gerechten er even smakelijk uitzien (ik ben niet iemand die geniet van het kluiven van een kippenpoot of ribbetjes) maar de gerechten zelf, de marinades en smaakcombinaties, zien er lekker uit. De afdeling vis bevat trouwens ook mosselen, inktvis en cocquiles, wat het best gevarieerd maakt. De recepten vergen de nodige voorbereiding, houd daar rekening mee. Aangezien er soms gewerkt wordt met relatief grote stukken vlees, moet je ook niet terugdeinzen van een flinke tijd op de barbecue zelf. Maar: met rust en geduld komt alles goed. Het is een prettig kookboek om uit te werken, een fijne basis voor beginnend grillers, maar ook voor als je eens aan de slag wil met eigen marinades en nieuwe recepten. De burgers zijn vrij uitgebreid en je vindt een aantal wat minder gebruikelijke vleessoorten die je kunt grillen.

Score: 7


Informatie

Het ultieme barbecueboek voor echte mannen,
Illustrator: nvt
Uitgever: ZNU, 176 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044755756. Prijs: 29.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.