logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het spannende tweede drakenavontuur van de Drakenmenners: De Drakenjager

de drakenjagerMatti en Tink ontdekken in het eerste deel van de serie boeken over De Orde van de Drakenmenners een heel bijzonder weetje: er bestaan draken op onze wereld! Grootse, vreemde wezens vol mysteries en kracht, die verborgen gehouden worden door de Drakenmenners. Matti ontdekt bovendien dat zijn vader en moeder lid waren van deze orde, wat ze bijna het leven heeft gekost. Tenminste: zijn vader en moeder werden als vermist opgegeven, waarna Matti bij de Franse Maurice-Matisse en zijn vriendin werd ondergebracht. Daar maakte hij kennis met Tink, en al vanaf de eerste dag zijn het de beste vrienden. In het eerste deel werd Matti naar het geheime eiland van de Drakenmenners gevlogen, waar Matti vriendschap sloot met een kleine draak Loef. Hij sloot een hechte vriendschap met het beestje, waarbij hij ontdekte dat Matti telepatisch kon praten met de draak. Na een flink avontuur ontdekte Loef en Matti de echte vader-moeder-draak van Loef, en bovendien Matti’s verloren gewaande vader, die jaren lang onder hypnose heeft geleefd.

Drakenmenners in de dop

Inmiddels willen Tink en Matti nog maar één ding: drakenmenners worden. De beste ooit! Dat mag ook, nadat ze een paar uitdagende proeven doen. Welke dat zijn krijgen ze echter niet te horen, wat behoorlijk vreet aan het tweetal. De Orde heeft echter een ander probleem: er is een drakenjager actief: een drakenexpert die draken opspeurt en vermoord! Helaas is deze drakenjager ons team aan drakenmenners telkens te slim af. Hij heeft zelfs de beveiligingscamera’s ontdekt die de menners bij de verschillende draken over de hele wereld heeft verspreid! Om zichzelf te bewijzen gaat Matti op eigen houtje zoeken naar die jager. Dat had hij beter niet kunnen doen. De jager is namelijk een meedogenloze man, en Matti ontdekt daarbij dat er ook heel wat gevaarlijkere draken op de aarde leven dan de zachtaardige Loef!

Spannend

Het tweede deel uit De Orde van de Drakenmenners, De Drakenjager, is een spannend en onderhoudend boek, hoewel het redelijk lang duurt voor het een beetje op gang komt. Het verhaal speelt zich drie maanden lager af dan het eerste deel, waarbij Matti het maar wat vervelend vind dat zijn vader, Fynn, zo weinig aandacht voor hem heeft. Hoewel hij nog flink moet aansterken heeft zijn vader zich helemaal gestort op een project om uit te vinden waar draken naar toe gaan als ze 150 jaar oud zijn (in de hoop dat daar Matti’s moeder is) en natuurlijk slokt ook de drakenjager de nodige tijd op. Door het boek heen lees je allerlei feitjes en weetjes over draken, wat leuk is om te lezen. Het is natuurlijk ontzettend spannend dat Matti en Tink zo veel spannende avonturen beleven en zelfs leren vliegen in een vliegtuig. Dat staat ook een beetje in schril contrast met het vele aanhankelijke geknuffel dat omschreven word in het boek. Vanaf de tweede helft van het boek komt het verhaal goed op stoom en is het bijzonder lastig weg te leggen.

Informatie

De orde van de Drakenmenners 2: De Drakenjager, Fiona Rempt

Illustrator: Danielle Futselaar
uitgeverij Kluitman, 322 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020624779Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.