logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het slot van De Laatste Wachter-trilogie: de Nachtrijder

nachtrijder

In het derde deel van de serie De Laatste Wachter wordt eindelijk duidelijk waar deze reeks zijn naam aan ontleent. Maar eerst even terug: je moet de eerste twee delen, Sevenster en Wolfsbloed, zeker gelezen hebben voor je aan dit derde deel begint te lezen. Die kennis heb je echt nodig, hoewel er genoeg verwijzingen in De Nachtrijder zitten verwerkt om je weer bekend te maken met het verhaal.

Wachters

Het verhaal van De Laatste Wachter: De Nachtrijder draait om een geheim genootschap, de Wachters, die de wereld beschermen tegen de vele demonen die onze wereld proberen te overheersen. Je herkent ze aan hun paarse ogen en het feit dat ze soms tegen zichzelf praten – wat niet zo is natuurlijk, maar ze praten in zo’n geval tegen een overgebleven geest op aarde. Het veertienjarige meisje Eveline Sevenster is zo’n Wachter, maar weet dat pas sinds kort. Een Wachter ben je namelijk je hele leven al, en het genootschap leidt ze al op van jongs af aan. De moeder van Eveline is echter een normaal mens, en pleitte voor een normale opvoeding. In het eerste deel van deze reeks ontdekt Eveline echter haar geheime krachten en komt ze terecht in de wereld van de Wachters.

Poort naar de hel

In het tweede boek, Wolfsbloed, doet Eveline iets heel doms. Ze ontdekt waar haar moeder is, en in een vlaag om haar te redden opent ze per ongeluk De Rode Poort. De poort naar de hel, zo te zeggen, waardoor De Wilde Jacht wordt losgelaten. In het derde deel van de De Laatste Wachter-trilogie moeten alle Wachters hun krachten bundelen om De Wilde Jacht te stoppen. Langzaam maar zeker ontdekken ze steeds meer over dit bizarre fenomeen. Je moet namelijk weten dat De Wachters hun kennis nergens verzameld of gebundeld hebben. Alle wachters, verspreid over de gehele wereld, bezitten een stukje kennis of een magisch voorwerp dat ze moeten beschermen. En vaak weten ze niet eens wat dat is, of wat ze er mee moeten doen. In deze situatie zou die kennis wel handig zijn geweest, maar ja – mosterd na de maaltijd!

Felle strijd

Er volgt een intense strijd, waarbij ze zowel moeten uitzoeken wat De Wilde Jacht nu precies is (en hoe ze het kunnen verslaan) maar ook moeten vechten voor hun leven. De grote troep demonen is namelijk op zoek naar alle Wachters om ze zo te verslaan. Daarbij worden ze achtervolgd door De Broeders van Belial, een ander geheim genootschap die de duivel aanbidden. En misschien nog wel aangevoerd door de Broeders! Aan het hoofd van De Jacht rent namelijk een onsterfelijk paard, hetzelfde paard dat ook door Napoleon en Jeanne d’Arc gebruikt zou zijn. De Broeders willen graag dat de demonen aan de macht komen, en dat De Wachters stuk voor stuk verslagen worden. Zij reizen De Wilde Jacht dus achterna, zoekend naar de magische voorwerpen en heilige boeken die zo streng bewaakt worden door De Wachters.

Eveline

De hoofdrolspeelster in dit boek is Eveline. Een bijzondere wachter met uitzonderlijke krachten, die waarschijnlijk niet beperkt blijven tot het groepje Wachters. Tenminste – tussen de regels lees je dat er meer aan de hand is dan dat. Zij woont in het grote huis in Parijs, bij een groepje Wachters. Die Wachters zijn jaloers op Eveline vanwege haar krachten en inzichten. En vanwege Cleo. Een normaal meisje en een vriendin van Eveline, die ook in het huis mag wonen. Dat is natuurlijk ongehoord. In de ogen van de Wachters zijn mensen zowieso niet heel erg slim, maar dat er een normaal mens in huis woont? Daar gruwelen ze van. Gelukkig is Cleo niet voor een gat te vangen, wat zorgt voor een paar spannende situaties. Geniet en gruwel dus mee met deze wereld van monsters en demonen, tot ineens het einde van deze boekenreeks in zicht is en tamelijk abrupt tot een einde komen: die finale van het avontuur had best wat langer mogen duren! En het open eind? Dat vraagt naar meer.

Informatie

De Laatste Wachter 3: Nachtrijder, Alexandra Penrhyn Lowe
AW Bruna, 290 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 14 jaar. ISBN: 9789400507487
E-book: 9,99 euro. ISBN: 9789400502413


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.