logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het schedelrijk, Tjerk Noordraven

De spannende avonturen van de stoere Nera en haar bijzondere vrienden dendert voort. In het eerste boek uit de reeks, Het nieuwe Spookhuis, heb je kunnen lezen over het feit dat Nera op haar kermis, waar ze met haar vader een spookhuis heeft, ontdekte dat een concurrent echte monsters gebruikt. Die hield de gemene dwerg gevangen. Nera wist ze te bevrijden, waarna ze hechte vrienden zijn geworden. De mummie Toet, Eus de faun, de hellehond Hond en de vampier Dragos vluchtten van de kermis en stortten zich in een bijzonder avontuur.

Vampieren overal

Vanaf het tweede deel uit de reeks, De Transsylvanie Express, duiken we dieper in de geschiedenis en de wereld van Dragos. Hij is namelijk door niemand minder dan Graaf Dracula omgevormd tot vampier en is daarmee een van zijn ‘kinderen’. In het tweede deel probeerde hij samen met zijn vrienden uit te zoeken wat er precies is gebeurd in Transsylvanie en ontdekte daarmee een groot onrecht, dat Dragos kostte wat kost recht wilde zetten. Met succes, want stukje bij beetje hebben de vijf onwaarschijnlijke vrienden geknaagd aan de machtspositie van de graaf. Zelfs zo erg, dat hij in Het Schedelrijk is moeten vluchten naar een andere plek.

Begraven onder schedels

De graaf heeft in dit vierde deel een wel heel duistere plek gevonden om een nieuw leger te bouwen. In de riolen van Parijs zijn namelijk heel wat graven geleegd om ruimte te maken voor nieuwe graven en woonwijken. De duistere plekken zijn dan ook een verzamelplek van botten en schedels. Juist in die plek, een creepy labyrint waar niemand zich durft te begeven, begint hij met het trainen van een nieuw leger aan vampiers. Dragos wil daar een stokje voor steken en gaat de strijd aan… maar kunnen ze wel tegen zo’n overmacht op?

Ga direct naar Het schedelrijk op BOL.com.


Recensie over Het Schedelrijk

De reeks over De Engste Serie Ooit wordt steeds spannender. Waar Het Nieuwe Spookhuis zich liet lezen als een duister mysterie, neigt dit vierde deel eerder als een spannende horror-actie, waarin een aantal spannende momenten in zitten. Daarbij lijken sommige scenes vooral te draaien om het schokkende effect dan om het bijdragen aan een spannende verhaallijn. Desondanks is het een geweldig boek voor kinderen die graag griezelen, maar nog te jong zijn voor de mega bloederige boeken voor young adults.

Score: 8


Informatie

Het Schedelrijk, De ergste serie ooit – 4,
Illustrator: nvt
Uitgever: Moon, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789048845941. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.