logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het raadsel van de zee, Jonne Kramer

De zee is een aantrekkelijk iets. Sommige mensen vinden er rust, anderen voelen zich piepklein en weer anderen vinden er grootse avonturen. Zo ook de vader van Ravian. Hij wordt aangetrokken door de zee en is vaak maandenlang onderweg. Sterker nog: alleen voor Ravians verjaardag komt hij aan land om hem te bezoeken bij zijn pleegverblijf in een groezelige kroeg. Maar wanneer Ravian 12 jaar oud wordt, komt zijn vader Lasse niet aan wal. Wat is er aan de hand? Hij duikt in het spannende raadsel van de zee!

Spookschip

In de kroeg hoort Ravian verhalen over een spookschip, die jarenlang over het water struint, zoekend naar dolende zielen die aan boord komen… en nooit meer verdwijnen. Het kan niet anders, denkt Ravian, dan dat Lasse an dat schip is geraakt! Hij gaat op zoek naar het vervloekte schip en treft al snel De Nachtkaper bij de haven van Dove Diederik. Voor hij aan boord gaat, hoort hij zijn vader smeken… en een jongen op de loopplank probeert hem juist tegen te houden. Samen met zijn beste vriend, de zeemeeuw Marvin, besluit hij toch aan boord te gaan.

Vaderloos

Daar blijkt zijn vader echter niet te zijn. Wel een andere jongen, Kars, die samen met de norse (en vervloekte) kapitein Bank over de wateren dobbert. Ze varen telkens dezelfde weg. Tijdens deze lange tochten leert Ravian veel over de geschiedenis van het schip, het varen zelf (en komt hij bovendien over zijn watervrees heen) en leert hij op zijn beurt Kars en Bank ook weer wat nieuwe dingen – een nieuw gezicht brengt immers altijd nieuwe kennis mee! Langzaam maar zeker raken de drie aan elkaar gehecht en helpen ze waar ze kunnen. Maar of ze ooit de vader van Ravian zullen vinden?

Ga direct naar Raadsel van de zee op BOL.com.


Recensie over Het raadsel van de zee

Jonne Kramer heeft met Het Raadsel van de Zee een spannend boek geschreven dat erg tot de verbeelding spreekt. Het is indrukwekkend te zien hoe zij Ravian en Kars naar elkaar laat toegroeien en hoe de drang om zijn vader te zien zorgt dat Ravian telkens weer grenzen verlegt. Het is een spannend en onderhoudend boek over liefde, vriendschap en natuurlijk het raadsel van die mysterieuze zee!

Score: 8


Informatie

Raadsel van de zee,
Illustrator: nvt
Uitgever: Meis en Maas, 176 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789463850032. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.