logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het perfecte huwelijk, Anna Ekberg

Hoe goed denk je jouw partner te kennen? In Het Perfecte Huwelijk laat Anna Ekberg je zien dat je het wel eens goed mis kan hebben. Daarin eindigt een 20-kaar durend huwelijk in een moment van verstandsverbijstering, waarin de man Christian zijn vrouw met een bestelbusje aanrijdt. Hoe heeft het zover kunnen komen? Zijn schrik is groot wanneer hij thuiskomt… en Leonora gewoon op de bank zit. Wie heeft hij dan aangereden? En hoe zou Leonora reageren als ze ontdekt wat hij van plan was?

Moord vol flashbacks

Vanaf dat allesbepalende moment spring je ieder hoofdstuk terug in de tijd, waarin je Christian en Leonora beter leert kennen. Je ontdekt het verdriet dat met name Leonora heeft gekend door de ziekte van hun zoon, waardoor zij haar muzikale droom heeft moeten opgeven. Je ontdekt dat Christian wel heel ongevoelig op dat alles reageert en zich vooral richt op zijn loopbaan als aannemer en wat er op de ontbijttafel verschijnt.

Schuinsmarcheerder

Dan ontdekt Leonora via social media dat Christian een affaire heeft met zijn veel jongere collega. Hij denkt ontastbaar te zijn in zijn acties, maar weet niets van het duistere verleden van zijn vrouw. Leonora is overigens niet alleen op de hoogte van zijn affaire, maar ook van het feit dat hij flink wat fraude pleegt met zijn bedrijf. Dat was om de behandeling van hun zieke zoon te kunnen bekostigen, maar toch… genoeg mogelijkheden om Christian onder druk te zetten om zijn relatie te verbreken! Maar het verhaal krijgt natuurlijk een heel andere wending wanneer Christians poging om haar te vermoorden jammerlijk mislukt…

Netflix

Geen zin om te lezen of wil je ontdekken hoe een boekverfilming ook tot stand kan komen? Netflix heeft zijn tanden in dit spannende verhaal gezet en geweldig goed verfilmd onder de titel Kærlighed for Voksne met Dar Salim en Sonja Richter als hoofdrolspelers.


Ga direct naar Het perfecte huwelijk op BOL.com.

Recensie over Het perfecte huwelijk

Het perfecte huwelijk is een toonbeeld van een thriller, die je in het straatje van Fatal Attraction zou kunnen zetten. Misverstanden, roddels, geheimen en frustraties komen langzaam boven water als de spreekwoordelijke emmer zo goed als vol is. Beide hoofdpersonen hebben genoeg om zich aan te ergeren in deze film, waardoor er heel wat redenen zijn om elkaar het leven zuur te maken. Het boek zelf is vlot geschreven, maar de hoofdstukken met de gesprekken tussen de rechercheur en diens dochter zorgen dat je telkens weer even uit het verhaal wordt getrokken. Die splitsing in schrijfstijlen vond ik niet prettig. Is het nu een verzinsel, een vertelling of een uiteenzetting van gebeurtenissen?

Score: 7


Informatie

Titel: Het perfecte huwelijk
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 352
Type boek:
ISBN: 9789022599419
Prijs: 21.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.