logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

ShirtsOfCotton voor het perfecte hemd onder je overhemd

Mannen komen niet in standaardmaten, net als vrouwen. Het is dan ook bijna onmogelijk om kleding te ontwerpen dat voor alle mannen geschikt is. Vaak worden er zelfs modellen simpelweg geschaald, zonder rekening te houden met eventuele andere verhoudingen. Zoals de lengte van de romp: bij lange mannen is het vaak een ramp op een shirt onder je overhemd te dragen, omdat zo’n shirt telkens uit je broek kruipt!

Lange shirts

Ik draag onder overhemden geen normaal hemd (want: bandjes op de schouder) maar een zwart of wit t-shirt. Dat staat mooier op de schouder en heeft bovendien een tweede functie: ze houden het zweet onder de oksels alvast een beetje tegen. Bij een normaal hemd komt dat zweet direct op je overhemd. Een goed t-shirt is dan wel belangrijk. Mijn voorkeur gaat uit naar bamboevezel. Dat is niet alleen een stuk beter voor het milieu dan katoen, maar is ook zachter en heeft betere vochtabsorberende eigenschappen. De t-shirts van Shirtsofcotton hebben bovendien nog een ander groot voordeel. Letterlijk. Ze zijn namelijk langer, zodat ze beter blijven zitten achter je broekband.

Halszaak

Nadat je jouw maat hebt gekozen, sta je nog maar voor een belangrijke keuze. Wat voor hals wil je op je t-shirt? De ronde hals is de meest gangbare voor t-shirts. Logisch als je daar voor gaat. Knoop je jouw overhemd tot boven aan toe dicht, dan is dit de meest comfortabele keuze. Heb je echter een knoopje los, dan kun je ook kiezen voor de basic V-hals of de Diepe V-Hals. Bij de basic v-hals zie je het shirt nog wel, maar is het iets gestroomlijnder vormgegeven dan wanneer je een ronde hals draagt. Bij een diepe v-hals is het t-shirt eigenlijk niet meer zichtbaar. Ga je voor exotisch en heb je meestal twee knoopjes los? Dan kun je opteren voor de Extra Diepe V-hals. Dan is je ondershirt helemaal onzichtbaar!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.