Boek recensie: Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria, Adam Cece

Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria Adam Cece

Ken je het hectische en hilarische boek Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria al? Daarin kon je kennismaken met de hoofdpersonen uit deel 2, Het Ongelooflijk Enge Voorval In Bizarria, want het boek gaat gewoon verder waar het eerste deel was opgehouden – een feit dat de schrijver meermaals aan je kenbaar maakt. De schrijver neemt namelijk de rol van verteller op zich en onderbreekt het verhaal nog al eens met zijn gedachtenkronkels en tussendoortjes.

Bizarre voorvallen

ZOals de titel al doet vermoeden, gebeuren er nog al wat vreemde dingen in Bizarria, het stadje waar Kipper, Tobias en Cimfonie wonen. Daar ontdekken ze namelijk op een goede dag dat de ergste nachtmerries van mensen werkelijkheid worden. Een reuzenspin loopt ineens rond in hun favoriete hangplek, de bankdirecteur treft ineens een haai aan in zijn kluis en de bond van mensen die bang is voor Dinosauriers wordt aangevallen door een enorme T-Rex. Dat is best vreemd, toch? Zeker omdat die beesten al een tijdje zijn uitgestorven. De kinderen gaan op onderzoek uit en komen al vrij snel terecht bij het nieuwe spookhuis in het stadje. Daar maken ze kennis met een kale wetenschapper en Gijsbert Griezels – die wordt gebruikt door de wetenschapper om de ergste angsten werkelijkheid te laten maken. De wetenschapper heeft namelijk een apparaat ontwikkeld waardoor die angsten echter dan echt lijken te worden. En het hele stadje krijgt er mee te maken!

Tegenaanval

Het lastige is dat je moeilijk kunt vechten tegen je grootste angsten. Dat zijn immers niet voor niets je grootste angsten… daar kun je niet zo maar tegenin gaan! De kinderen gaan, samen met voormalig slechterik Hinderman Zwart, op zoek naar een manier om die slechte angsten een halt toe te roepen. Dat lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan, omdat ze zelf ook geconfronteerd worden met hun ergste nachtmerries. Hoe zullen ze daar mee omgaan?

Ga direct naar Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria op BOL.com.


Recensie over Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria

Enge voorvallen zijn de ergste voorvallen – zelfs in Bizarria. De vier hoofdrolspelers gaan hun angsten met opgeheven hoofd tegemoet en proberen deze de kop in te drukken. Daarbij maakt de schrijver nog al wat tussensprongen naar onderwerpen die lang niet altijd met het verhaal te maken heeft. Hij heeft er duidelijk lol in om af te leiden van het verhaal en zichzelf op te hemelen – iets wat behoorlijk afleid van het verhaal. Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen die houden van deze humor, maar ik vond het regelmatig overbodig en best flauw. De grappen in het verhaal zijn daarentegen best leuk en grappig, dat had wat mij betreft genoeg geweest. Door het boek heen staan illustraties van wit op een zwarte vlek, wat een leuke uitstraling geeft.

Score: 6


Informatie

Het ongelooflijk enge voorval in Bizarria,
Illustrator: Heleen Brulot
Uitgever: Lannoo, 288 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789401455596 . Prijs: 15.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.