logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het omgekeerde van altijd, Justin A. Reynolds

In Het Omgekeerde Van Altijd kijk je mee over de schouders van Jack King – een jongen die overal succesvol in is, maar net niet helemaal. Hij is het prototype waarbij alles Bijna lukt. Tot hij het meisje van zijn dromen ontmoet. Zijn leven lijkt compleet, tot ze een dodelijke ziekte blijkt te hebben. Toch geeft Jack niet op en probeert hij haar leven te redden. Op een moment keert hij terug in de tijd… en mag hij zijn fantastische maanden weer opnieuw beleven. Maar kan hij dan wel zorgen dat Kate niet overlijd? Telkens weer reist hij terug in de tijd om zijn leven beter te maken… telkens weer raakt hij haar kwijt. Of toch niet?

Echt ziektebeeld

Indrukwekkend genoeg is de ziekte van Kate niet verzonnen. De sikkelziekte, waarbij rode bloedcellen een eigen leven gaan leiden, bestaat echt. De schrijver, Justin A Reynolds, heeft in het boek Het Omgekeerde van Altijd dankbaar gebruik gemaakt van zijn kennis en ervaring als verpleegkundige. Hoewel het boek aandacht heeft voor deze bizarre en dodelijke ziekte, wordt het verhaal nergens echt depressief of negatief. Het draait juist om het doorzettingsvermogen van Jack, en zijn wens om Kate te redden.

Vlotte stijl

Wat pas echt indruk maakt in dit boek is de energie en het doorzettingsvermogen van Jack. Hij heeft echt alles over voor Kate, dat merk je aan alles. Die energie straalt ook door in de schrijfstijl van het boek. Die is fantasierijk, energiek en echt vanuit het hart geschreven. Het wordt een tikje persoonlijke doordat Jack het verhaal aan jou vertelt. Het wordt dus niet vanuit een derde persoon geschreven, het zijn zo’n beetje de memoires van Jack. Daardoor kan hij je ook perfect vertellen waarom hij Kate wil redden en wat zijn gedachtegang was.

Ga direct naar Het omgekeerde van altijd op BOL.com.


Recensie over Het omgekeerde van altijd

CooleSuggesties topper

Een stoer liefdesverhaal met een fantasy-tintje. Dat is wat Het omgekeerde van Altijd is. Een must-read, dat is het ook. Het boek is spannend, grappig, ontroerend, herkenbaar en vooral geweldig geschreven. Dit is een echte pageturner, waarbij je de ene pagina na de andere wil lezen, zonder dat je precies kunt vertellen waarom dat zo is.

Score: 9


Informatie

Het omgekeerde van altijd,
Illustrator: nvt
Uitgever: Harper Collins, 384 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789402702842. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.