logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het nieuwe Philips-museum in Eindhoven


Het Philips museum in hartje Eindhoven, is de nieuwste museumaanwinst van Nederland dat onlangs geopend werd door toenmalige koningin Beatrix.

De locatie waar Gerard Philips in 1891 de allereerste gloeilampen maakte, is omgetoverd tot interactief museum boordevol Philips historie. In een uur maakt u een tijdreis langs de belangrijkste Philips uitvindingen en innovaties sinds eind negentiende eeuw.

In grootmoeder’s huiskamer zie je die verschillende producten die voor een ware revolutie zorgden voor de huisvrouw in de jaren ’50. Herinneringen komen tot leven bij het zien van de oude platenspelers, maar ook bij de Philips cassetterecorder die aan de wieg stond van de Rolling Stones hit ‘I can get no satisfaction’.Ook nieuwe innovaties zoals de Philips Hue-lampen, die vanaf een mobiele telefoon bediend worden, komen aan bod.

Olga Coolen, directeur van het Philips museum: “Als u in Eindhoven bent, dan mag een bezoek aan het Philips museum eigenlijk niet ontbreken. De geschiedenis van Philips én daarmee een deel die van Nederland, wordt aan de hand van vele inspirerende verhalen, producten, nostalgische beelden en geluidsfragmenten verteld. Voor alle leeftijden is het programma interessant en leuk”.

Van Oude Fabriek tot eyecatcher
De oude Philips-fabriek waarin het museum is gevestigd, een rijksmonument uit 1867, is bij de renovatie als een architectonisch kunstwerk in een glazen vitrine is gezet. Na het bekijken van de collectie serveert het museumcafé de heerlijkste fruitsapjes uit de Philips-fruittuin, maar ook voor een goede kop koffie kunt u hier terecht.

Locatie
Het Philips museum is gevestigd aan de Emmasingel 31 in Eindhoven op slechts 8 minuten lopen van het treinstation. Op deze plek begon Philips in 1891 de eerste gloeilampen te produceren. Ook heeft het museum een industriële museum café en een winkel met nostalgische kaarten en posters, maar ook retro-producten.

Openingstijden
Het Philips museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur om de gehele collectie te zien bent.

Entreeprijzen
Kinderen tot 6 jaar gratis entree.
Kinderen 6-18 jaar € 4,00
Volwassen € 8,00

Tevens zijn er speciale rondleidingen op verzoek en ook voor groepsbezoeken kunt u contact opnemen met het museum via boekingen-museum@philips.com.

Meer actuele informatie, route en parkeergelegenheid: www.philips-museum.com

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.