logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het nieuwe industriële wonen, stoer en tegelijk elegant


Het stoere industriële wonen heeft een andere wending genomen. De pure industriële stijl in industriële panden en loftwoningen bestaat nog altijd. Maar de industriële woninginrichting heeft ook een aantal andere stijlen beïnvloed. Zo kun je bijvoorbeeld perfect een salontafel industrieel in je moderne woning integreren. In dit artikel geven wij jou tips en weetjes over de bijzondere meubelstukken in industriële stijl en laten jou zien hoe jij ze laat aansluiten bij jouw stijl.

Laat de industriële stijl met jouw eigen stijl versmelten

Zoals we hierboven al aangaven, is het uiteraard vrij simpel om industriële meubelen in een industriële omgeving te plaatsen. Ze passen er zonder enig probleem perfect in. Anders is het als je je tv meubel industrieel in een landelijke woning, een minimalistisch interieur of een retro zithoek wilt integreren. Maak vooral de goede keuze in materialen en vormen. Heb je een landelijke woning met veel hout? Kies dan ook voor een industrieel meubel met veel hout. Als je een vintage interieur hebt met ronde vormen, ga dan voor een industrieel tv meubel of salontafel met ronde vormen en kies daarbij voor een wat subtieler, verfijnder onderstel. In een strakke moderne woning met bijvoorbeeld witte muren, heb je de vrijheid om te kiezen wat je wilt bij Max wonen. Of je nu kiest voor een volledig metalen of een naturel houten meubel, je stoere industriële meubel zal hier een echte eyecatcher zijn. Wees gerust, hoe elegant een industrieel meubel ook lijkt, het blijft altijd zijn stoere uitstraling behouden. Hoe klein of hoe groot je meubel ook is, het geeft een robuuste toets aan elk interieur.

De nieuwe industriële stijl over je hele woning

Je kunt ervoor kiezen om slechts één meubelstuk in de robuuste industriële stijl aan te kopen. Maar je kunt er ook aan denken om je hele woning met mooie industriële meubelen in te richten. Hoe ver je hierin gaat, bepaal je natuurlijk zelf. Ga je zowel je eetkamertafel en stoelen als je dressoir, salontafel, buffetkast of een kast voor de hal of de badkamer in deze stijl kiezen? Het kan allemaal! Als je ook nog je accessoires, decoratie en verlichting in een industriële uitvoering kiest, wordt je woning helemaal stoer. Een robuust vloerkleed of bijvoorbeeld ruw afgewerkte vazen en schotels maken het plaatje af. Ben je zelf handig? Dan kun je makkelijk stoere elementen maken door een roestvrij stalen buis te combineren met verlichting, of ze met koppelingen aan elkaar te maken voor een tafel of een stoer rek.

Combineer je industriële meubelen met originele kleuren

Het voordeel van hout en metaal is dat ze bij heel wat kleuren passen. In de pure industriële stijl zie je hoofdzakelijk wit, zwart, grijs en naturel hout. De laatste jaren zien we ook andere kleuren opduiken in de industriële interieurs. Denk maar aan oker, poederroze, grijsblauw en zacht groen. Heel felle kleuren zoals knalrood, oranje of hevig blauw zijn minder geschikt om een stoere sfeer te scheppen. Rustig, maar toch stoer is de boodschap als je industriële meubelen in je interieur gebruikt. Zo komen je meubelen nog beter tot hun recht. Houd door je woning heen dezelfde stijl en dezelfde tinten aan. Zo krijg je een mooi, stoer en robuust geheel.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.