logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het Machtsvirus breekt uit en bedreigt te wereld

machtsvirus De wereld lijkt in handen te zijn van een select groepje mensen. De echte elite, die achter de schermen bepaalt wat er gebeurt en aan de touwtjes trekt. En omdat ze zo machtig zijn en niemand precies weet om wie het gaat, zijn ze zo goed als onaantastbaar. Totdat ze over de schreef gaan. Dan moet het machtsvirus worden gestopt!

De wereld op zijn kop

Dat gebeurt op het moment dat een Amerikaanse hulporganisatie een schokkend filmpje krijgt toegestuurd uit Congo, waar een ongelofelijk brute moordpartij heeft plaatsgevonden middels een onbekend en snel dodend virus. Op dat moment wordt antiterrorisme-expert Scot Harvath ingeschakeld om samen met een elite-team op onderzoek uit te gaan. Achter de moordpartij blijkt een organisatie te zitten dat heeft besloten om een deel van de wereldbevolking uit te roeien middels het dodelijke virus. Als dat lukt, zijn er minder mensen op de wereld, wat het uiteindelijk een betere plek voor iedereen zou maken.

Sexy zuster schiet te hulp

Amerika is natuurlijk niet de enige grootheid die verontrust is door deze afslachting. Zo ontmoet Scot de sexy Helena, een militair arts die door de Mossad is gestuurd. Zij zou wel eens heel dichtbij Damian kunnen komen, maar kan daarbij de hulp van Scot zeker gebruiken. Ze besluiten hun krachten te bundelen om met grof geweld, kennis en ervaring deze grote en gevaarlijke tegenstander te ontmantelen. Tussen de bedrijven door moeten ze natuurlijk ook nog ontdekken hoe het virus bestreden of afgeremd kan worden. Een echte race tegen de klok begint in dit brute leesboek.

Killer elite

Want laat het duidelijk zijn: Scot Harvath is een kille elitesoldaat, die voor niets of niemand terugdeinst. Het is dan ook een boek waarin je expliciete scènes zult tegenkomen over geweld en knallende acties. Je zou dit boek dan ook zonder problemen kunnen vergelijken met een standaard actiefilm: je hebt de vijand aan de ene kant, en Scot aan de andere kant. Met wapens. En kameraden. Dat komt samen in één groot spektakel. Het verhaal is vlot geschreven, zonder heel veel feitjes en weetjes over wapens, voertuigen en munitie (zoals je dat in vergelijkbare boeken wel eens tegenkomt) en daardoor lekker toegankelijk. Machtsvirus, Brad Thor uitgeverij Karakter, 352 pagina’s, paperback. Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789045211732

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.