logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het Lot van Tien is het voorlaatste boek uit de Loriën-kronieken

de-lorienkronieken-het-lot-van-tien-pittacus-lore-boek-cover-9789400506855 Een paar jaar geleden verraste uitgeverij AW Bruna de Nederlandse markt met het spannende boek Ik ben nummer Vier, over een buitenaardse jongen die met nog acht anderen gevlucht is naar de Aarde op het moment dat hun thuisplaneet Lorien vernietigd werd. Ze werden daarbij achtervolgd door de aanvallers, de Mogadoren, die alles op alles zetten om de negen buitenaardse kinderen op te sporen. Er was echter één obstakel: ze moesten in volgorde worden vermoord, de kinderen werden namelijk beschermd door een magische bezwering. Die bleef in stand tot de kinderen bij elkaar kwamen. Dat moment kwam veel te snel, waardoor ze allemaal kwetsbaar werden… Inmiddels hebben de Mogadoren de Lorische kinderen allemaal weten op te sporen, en er ook een aantal van weten te vermoorden. De invasie is zelfs al in volle gang! John, Nummer Vier, staat aan de frontlinie van de strijd in New York City. Hij is daar samen met Negen en de overgelopen Vijf betrokken in een felle strijd. Aan zijn zij vecht Sam, een mensenjongen die ineens beschikt over de bovennatuurlijke Erfgaven. Ook andere kinderen lijken ineens over deze krachten te beschikken. Dat kan het tij nog wel eens flink keren! Dat is echter niet het enige probleem waar de Loriërs mee te maken hebben. Zes, Marina en de overgelopen Mogadoor Adam zitten inmiddels in Mexico, bij een oud Lorisch heiligdom. Daar bevind zich een Entiteit, een bron van Lorische energie, die hen geholpen heeft door mensen de beschikking te geven over Erfgaven. De Entiteit is echter ook iets waar de Mogadoorse leider Setrakus Ra naar op zoek is. Zodra hij te horen krijgt waar de Entiteit zich bevind gaat hij er op af, met zijn grootste oorlogsschip! Hoe zullen Zes, Marina en Adam dat schip ooit kunnen tegenhouden? Aan boord van het Mogadoorse schip bevind zich nog een Lorisch meisje, Emma. Eigenlijk zou ze Tien zijn, ware het niet dat ze eigenlijk niet tot de Garde behoort, de negen Lorische kinderen. Het is dus een strijd op leven en door in dit boek. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de complete Menselijke samenleving. Want als Setrakus Ra zijn zin krijgt zal de hele mensheid voor hem buigen, en heeft deze wrede heerser een hele planeet vol proefkonijnen waar hij op kan experimenteren met Mogadoorse technieken en Lorische energieën. De Loriën-kronieken bestaat inmiddels uit zes boeken, waar Het Lot van Tien het zesde deel van uitmaakt. Ken je de serie nog niet? Dan is het absoluut de moeite waard om er in te beginnen. Het eerste boek, Ik ben Nummer Vier, is wel het meest verrassende boek uit de reeks – het is ook niet voor niets verfilmd (het boek is trouwens stukken beter dan de film). Het Lot van Tien heeft ook een geweldige spanningsboog, en zal ervoor zorgen dat je alsmaar verder wil lezen. Het wisselt snel af tussen New York en Mexico met spannende scènes en geweldige elementen. Dat zet de serie weer helemaal op de kaart!

Informatie

Het Lot van Tien, Pittacus Lore AW Bruna, 285 pagina’s, paperback. Prijs: 17,50 euro. Leeftijd: vanaf 13 jaar. ISBN: 9789400506855

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.