logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het leven van een loser-totaal gesloopt

In het boek Het Leven van een Loser – Totaal Gesloopt moet Bram zijn kamer opruimen. Hij vindt allemaal dingen waarvan hij niet eens meer wist dat hij ze had. Bijvoorbeeld een sticker plakboek met geurstickers, waar je over moest wrijven en dan kwam er een geur vrij. Ook vond hij een bloemetje met zijn foto erop, dat hij in elkaar had geknutseld voor moederdag. Maar er waren nog veel meer dingen die hij tegen kwam tijdens het opruimen.

Rommelmarkt

Maar ja, wat moet je met al die dingen? Nou, je kunt bijvoorbeeld een rommelmarkt houden! En dat is wat Bram uiteindelijke heeft gedaan. Hij zette alle tafels in huis buiten neer en heeft daar al zijn rommel op gestald. Van cadeaus die hij nooit heeft aangeraakt, tot knutsels die hij ooit heeft gemaakt. Je kunt het allemaal bij Bram kopen! Omdat hij bang was dat er iets gestolen zou worden, vroeg hij Theo om hulp. Maar Bram was even vergeten dat had hij alle cadeaus die hij van Theo had gekregen ook verkocht. Dus Theo werd boos en wilde naar huis gaan. Maar Bram haalde hem over om te blijven. Theo mocht iets van zijn rommelmarkt spullen te uitkiezen, als een soort van loon. Hij koos uiteindelijk voor het vleermuisschild (een kapotte paraplu) die Bram daar had neergezet voor mensen met te veel geld.

De verbouwing

Als een tante van Bram dood is gegaan, gaan ze naar de begrafenis. Maar eigenlijk toch ook weer niet…. Ze gingen naar de begrafenis, maar het bleek dat ze per ongeluk op de verkeerde begrafenis waren. Als ze thuis zijn, wordt bekend dat ze een deel van het geld van tante Reina krijgen. Iedereen heeft een idee wat ze ermee zouden kunnen doen. Maar Brams moeder kraakt alles af. En uiteindelijk heeft zij besloten dat ze een nieuwe, grotere keuken krijgen. Daar is voor de rest niemand het mee eens. Maar het gebeurt toch.

Ga direct naar Het leven van een loser-totaal gesloopt op BOL.com.


Recensie over Het leven van een loser-totaal gesloopt

Het is een grappig boek met erg toepasselijke tekeningen. Ik vind deze serie zo leuk, omdat er altijd iets heel anders gebeurt. Bijvoorbeeld in het eerste boek gaat het over een stinkende plak kaas en in dit boek gaat het over een rommelmarkt en een verbouwing. Dan krijg je ineens een heel ander verhaal. Ook zijn natuurlijk de tekeningen hartstikke grappig en is het ook leuk dat het gewoon op een ‘lijntjesschrift’ is gemaakt.

Score: 7.5


Informatie

Het leven van een Loser 14 – Totaal gesloopt,
Illustrator: nvt
Uitgever: de Fontein Jeugd, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789026148002. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!