logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het leven is te kort om op kantoor te zitten, Lonneke Lodder

De titel van dit boek sprak mij meteen aan: het leven is te kort om op kantoor te zitten. Denk daar maar iets tegenin te brengen! Ik denk ook dat het gros van de mensen stiekem weet dat er veel meer is dan werken alleen. Het nadeel is natuurlijk dat er ook brood op de plank moet komen, waarbij veel mensen eieren voor hun geld kiezen en toch op een bureaustoel achter hun computer kruipen. Er zijn slechts weinig mensen die hun droom of passie nastreven en de conventionele leefwijze van onze maatschappij durven loslaten.

Dromen komen uit

In het boek Het leven is te kort om op kantoor te zitten, bewijst schrijfster Lonneke Lodder dat het ook anders kan. Ze schrijft in een boek over haar eigen ervaringen, waarbij ze het drukke Amsterdamse stadsleven heeft ingeruild voor een woning op het Spaanse platteland. Je wordt stapje voor stapje meegenomen tijdens ieder beslissingsmoment die heeft geleid tot deze grote ommekeer. Natuurlijk lees je ook over de manieren waarop Lonneke deze grote stap voor zichzelf heeft verantwoord, en hoe ze soms ook met een beetje geluk toch goed is terechtgekomen. Maar Lonneke is natuurlijk niet de enige die een dergelijke stap heeft gemaakt. Door het boek heen vind je succesverhalen van een flink aantal andere mensen die hun carrière hebben opgegeven om hun ideologie na te streven. Waarbij ik ook eerlijk moet toegeven dat een aantal van deze voorbeelden niet bepaald sprekend zijn voor het statement dat Lonneke wil maken (zoals het verhaal van Mevrouw Money Wenkbrauw…).

Ga direct naar Het leven is te kort om op kantoor te zitten op BOL.com.


Recensie over Het leven is te kort om op kantoor te zitten

ontzettend veel mensen vinden het werk wat zij doen niet zinvol voor de maatschappij. Het brengt ze de dag door, maar geeft bijzonder weinig voldoening. De stap om het roer om te gooien is vaak een sprong in het diepe. Toch zijn er aantal mensen in Nederland die deze stap hebben gemaakt. In dit boek lees je hoe zij de ommekeer hebben ervaren. Het grootste verhaal draait spon de stappen die Lonneke zelf heeft gemaakt, daarnaast staan er in grijze tekstvakken interviews met andere ervaringsdeskundigen. De schrijfstijl van het boek is tamelijk los: er wordt geschreven in spreektaal, wat de leesbaarheid niet altijd bevorderd. Bovendien is de schrijfstijl binnen het boek niet consequent. Het is leuk om ervaringen van anderen te lezen, maar helaas zijn niet alle verhalen inspirerend genoeg om de sprong zelf ook te maken. Dat het je aan het denken zet is logisch: je hebt het boek immers niet zomaar van de plank gepakt!

Score: 5


Informatie

Het leven is te kort om op kantoor te zitten,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij Karakter, 140 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789045218946. Prijs: 18.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.