logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het lekkerste recept: Nationale Pannenkoekdag 2014


recept nationale pannenkoekdag 2014Met dit recept won restaurant Pannenkoeken & Steaks uit Roermond tijdens de Horecava begin januari het Nationaal Kampioenschap Pannenkoeken Bakken 2014. De jury was unaniem in haar oordeel: dit is de de lekkerste, spannendste en meest originele pannenkoek van Nederland! Daarom is het winnende recept dé Nationale Pannenkoekdag 2014 pannenkoek.

Benodigde ingrediënten voor 4 personen
375 gram (biologische) tarwebloem
750 ml melk
3 eieren
snufje zout
boter/olie
1 blik (470 gram) vlaaifruit kersen (bijvoorbeeld van Hak)
grove witte suiker
eventueel: ruitraster (via de bakker)

Bereidingswijze
• Doe de tarwebloem in een beslagkom.
• Voeg de helft van de melk toe.
• Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
• Roer geleidelijk de rest van de melk en de eieren door het beslag.
• Verhit een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan.
• Giet wat beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
• Bak op deze wijze acht pannenkoeken.
• Leg vier pannenkoeken op een plat bord en bestrijk iedere pannenkoek met
circa 100 gram kersenvulling.
• Snijd de andere vier pannenkoeken in reepjes van 1 tot 1½ cm breed.
• Leg de reepjes kruislings als een raster over de pannenkoeken met kersenvulling.
Eventueel kan hiervoor ook een ruitraster van de bakker gebruikt worden.
• Bestrooi de pannenkoeken vlak voor het serveren met grove witte suiker.

Meer informatie over de Nationale Pannenkoekdag vind je op http://www.pannenkoekdag.nl/

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.