logo-liggend-wit-donkerblauw

Het lekkerste recept: Nationale Pannenkoekdag 2014


recept nationale pannenkoekdag 2014Met dit recept won restaurant Pannenkoeken & Steaks uit Roermond tijdens de Horecava begin januari het Nationaal Kampioenschap Pannenkoeken Bakken 2014. De jury was unaniem in haar oordeel: dit is de de lekkerste, spannendste en meest originele pannenkoek van Nederland! Daarom is het winnende recept dé Nationale Pannenkoekdag 2014 pannenkoek.

Benodigde ingrediënten voor 4 personen
375 gram (biologische) tarwebloem
750 ml melk
3 eieren
snufje zout
boter/olie
1 blik (470 gram) vlaaifruit kersen (bijvoorbeeld van Hak)
grove witte suiker
eventueel: ruitraster (via de bakker)

Bereidingswijze
• Doe de tarwebloem in een beslagkom.
• Voeg de helft van de melk toe.
• Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag.
• Roer geleidelijk de rest van de melk en de eieren door het beslag.
• Verhit een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan.
• Giet wat beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
• Bak op deze wijze acht pannenkoeken.
• Leg vier pannenkoeken op een plat bord en bestrijk iedere pannenkoek met
circa 100 gram kersenvulling.
• Snijd de andere vier pannenkoeken in reepjes van 1 tot 1½ cm breed.
• Leg de reepjes kruislings als een raster over de pannenkoeken met kersenvulling.
Eventueel kan hiervoor ook een ruitraster van de bakker gebruikt worden.
• Bestrooi de pannenkoeken vlak voor het serveren met grove witte suiker.

Meer informatie over de Nationale Pannenkoekdag vind je op http://www.pannenkoekdag.nl/

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.