logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het Keto-dieet energiesnacks zoet en hartig gebak


Het KETO-dieet is ontzettend hip. Je ziet het overal om je heen verschijnen, in allerlei vormen en afgeleide varianten. De basis is overal echter hetzelfde: verminder de koolhydraten. En tja, dat kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren! Toch vroeg ik me al meermaals af: mag je jezelf dan nooit meer verwennen met iets lekkers? Een stukje taart, koek, snoep? Dat is voor zoetekauwen toch echt wel een ontzettend gemis! Zonder aardappels of brood kan ik prima, maar die verwenmomentjes? Gelukkig vertelt Het Keto-Dieet Energiesnacks Zoet en Hartig gebak me er meer over.

Alternatieven

De truc zit hem overigens in het vinden en gebruiken van de juiste alternatieven. Als je weet wat de boosdoeners zijn, kun je ze immers vervangen door gelijkwaardige of vergelijkbare ingrediënten! In dit geval zijn de grote boosdoeners bloem en suiker. Per gerecht wordt nu gekeken naar een geldig en goed alternatief – of op zijn minst een alternatief dat minder ‘slecht’ is volgens het Keto-dieet. Dat is in de meeste gevallen kokosbloem en amandelmeel, met een flexibele hoeveelheid suikervervangers. Daarvoor vind je voorin het het boek een praktisch overzichtje met beschikbare alternatieven en de verhouding waarin je ze moet gebruiken. De ene zoetstof is immers de andere niet!

KETO all the way

in Het Keto-dieet energiesnacks zoet en hartig gebak ga je met van alles en nog wat aan de slag. Dat maakt het een veelzijdig boek om toch lekker te kunnen bakken, zonder je dieet de rug toe te keren. Van brood tot hartige koekjes, van bonbons tot taart en cupcakes. Je kunt het zo gek niet bedenken, of Erica Kerwien, fervent blogger en Keto-fantiekeling, heeft er een geweldig recept voor bedacht. Daarbij speelt kokos, kokosmelk en kokosolie een grote rol, kan ik je vast verklappen, met nog een aantal ingrediënten die je wellicht niet zo snel zult vinden in je plaatselijke buurtsupermarkt. De resultaten zien er in ieder geval heel smakelijk uit, dat moet gezegd worden, maar voor mensen die niet van kokos houden… houdt het echt op bij dit boek.

Ga direct naar Het Keto-dieet energiesnacks zoet en hartig gebak op BOL.com.


Recensie over Het Keto-dieet energiesnacks zoet en hartig gebak

Het vermijden van koolhydraten wordt door veel mensen gezien als een goede manier om af te vallen. En toegegeven: in ons dagelijks eetpatroon krijgen we ook bizar veel suikers binnen! Dat kan absoluut minder. In dit boek wordt actief gezocht naar alternatieven, hoewel de schrijfster niet veel verder lijkt te komen dan kokosmeel en amandelmeel, aangevuld met kokosmelk en/of kokosolie. Als vervanger voor suiker wordt zoetstof aangegrepen, en dat vind ik erg jammer – de wetenschappers zijn immers nog niet uit over de eventuele nadelige gevolgen van de verschillende zoetstoffen.

Score: 7


Informatie

Het keto-dieet: energiesnacks, zoet en hartig gebak,
Illustrator: nvt
Uitgever: Manteau, 160 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022337035. Prijs: 22.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.