logo-liggend-wit-donkerblauw

Eerste nieuwe kinderboek van J.K. Rowling sinds Harry Potter!

Het kerstvarken is een hartverwarmend, spannend avontuur over de liefde van een jongen voor zijn favoriete knuffel en over hoe ver hij wil gaan om deze terug te vinden. Het is een verhaal dat geheel losstaat van J.K. Rowlings voorgaande werk, en het is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar: een prachtig verhaal voor het hele gezin van een van de beste verhalenvertellers ter wereld. Het nieuwe kinderboek van J.K. Rowling, Het kerstvarken, zal gelijktijdig verschijnen met de Engelstalige editie en zal op dezelfde datum in vertaling uitgebracht worden bij meer dan twintig uitgeverijen over de hele wereld. Het boek is vanaf dinsdag 12 oktober beschikbaar en wordt uitgegeven door Uitgeverij De Harmonie.

Door één jongen en zijn knuffel verandert alles

Over het Het Kerstvarken

Jack is dol op zijn knuffel, waarmee hij is opgegroeid. In goede en slechte tijden is deze er altijd voor hem geweest. Maar dan gebeurt er op kerstavond iets verschrikkelijks: zijn knuffel is kwijt! Maar de nacht voor kerst is een nacht vol wonderen, een nacht waarin alle dingen tot leven komen, zelfs speelgoed. En Jacks nieuwste speeltje – het Kerstvarken (de irritante vervanger van zijn eigen knuffel) – heeft een gewaagd plan. Samen gaan ze op een magische reis om te zoeken wat kwijt is, en om de beste vriend die Jack ooit heeft gehad te redden…

Roman voor kinderen

Het Kerstvarken is J.K. Rowlings eerste roman voor kinderen sinds Harry Potter. Het is de opvolger van het sprookje De Ickabog – haar terugkeer naar de kinderliteratuur – dat vorig jaar als gratis online feuilleton verscheen voor kinderen en daarna in boekvorm werd gepubliceerd. J.K. Rowling doneerde haar royalty’s voor deze titel via haar liefdadigheidsfonds Volant aan kwetsbare groepen die het ergst door de coronapandemie waren getroffen. Het boek Het kerstvarken zal negen spreads met zwart-wit tekeningen bevatten, ontworpen door de gelauwerde illustrator Jim Field. Het omslag zal later worden onthuld.

Debra Hurford Brown © J.K. Rowling 2018
Debra Hurford Brown © J.K. Rowling 2018

Over de auteur

J.K. Rowling is de auteur van de zeven Harry Potter-boeken, waarvan al meer dan vijfhonderd miljoen exemplaren zijn verkocht. De boeken zijn in meer dan tachtig talen vertaald en er zijn acht succesvolle films van gemaakt. Ook heeft ze drie bij elkaar horende boekjes geschreven voor goede doelen, waaronder Fabeldieren en Waar Ze te Vinden, dat de inspiratiebron werd voor een nieuwe filmserie. Een verhaal over Harry Potter als volwassene kreeg de vorm van een toneelstuk, Harry Potter en het Vervloekte Kind, dat door J.K. Rowling samen met toneelschrijver Jack Thorne en regisseur John Tiffany werd geschreven.

In 2020 publiceerde ze voor het eerst sinds lange tijd weer een verhaal voor jongere kinderen: het sprookje De Ickabog.

Over de illustrator

Jim Field

Jim Field is een veelbekroond illustrator die ook tekenfilms maakt en regisseert. Hij heeft meegewerkt aan een breed scala aan projecten, van muziekvideo’s en begin- en eindtitels tot en met reclames en boeken. Zijn eerste prentenboek Cats Ahoy! werd bekroond met de Booktrust Roald Dahl Funny Prize en genomineerd voor de Kate Greenaway Award. Sindsdien heeft hij een hele reeks succesvolle, bekroonde en ook in het Nederlands vertaalde prenten- en leesboeken geïllustreerd, waaronder De leeuw in de muis, de Beer & Konijn-serie, jeugdromans van David Baddiel en zijn eigen debuut als auteur-illustrator, het prentenboek Mister Oscar op vakantie, een tweetalig boek voor kleuters met Engelse woordjes en uitdrukkingen. Jim is opgegroeid in Farnborough, werkte in London en woont nu met zijn vrouw en dochtertje in Parijs.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.