logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het kaasboek- de crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen


Dit boek, ‘Het kaasboek – De crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen’, is niet wat je zou verwachten. Ik dacht: Oké, leuk, een boek over de bekendste kazen, daar blader ik wel even doorheen. Misschien herken ik er wat en kom ik er meer over te weten. Maar dit boek heeft mij verrast met zijn lappen tekst die het bevat. Het zijn de wat meer onbekendere kazen die erin staan, of tenminste, het zijn kazen die ik niet ken. Ik werk sinds een aantal maanden bij de kaasboer bij ons in het dorp, maar het
merendeel van de kaasjes in dit boek heb ik nog nooit gezien. Je moet echt een kenner zijn om dit boek iets te vinden, en je moet van lezen houden.

Veel achtergrond informatie over kaas

De lange stukken tekst die in het boek staan gaan over de achtergrond van de soorten kazen die er in staan. De achtergrond van het bedrijf, hoe de kaas wordt gemaakt en de nationale kaascultuur zijn onder andere de beschreven onderwerpen. Verder staat er bij elke kaas in het boek een smaakprofiel. En dat is wat meer waar ik op hoopte toen ik dit boek zag. Dat vind ik nou de leuke dingen en daarvoor heb ik het boek open geslagen. Wat mij betreft staan er dan ook te weinig kazen in die beschreven worden en te veel achtergrondinformatie. Voor de echte die-hard kaasliefhebber die alles wil weten kan dit echt wel een geschikt boek zijn, maar voor mij is het net iets te veel. Voor zo’n dik boek zijn 25 soorten kaas wel weinig als je niet komt voor die teksten.


Ga direct naar Het kaasboek- De crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen op BOL.com.

Recensie over Het kaasboek- De crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen

‘Het kaasboek- De crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen’ kan leuk zijn voor de kenners of echte liefhebbers, maar voor mensen die dat niet zijn is het niet aan te bevelen. De plaatjes zijn ook wisselend, er zitten goede sfeerfoto’s bij, maar sommige afbeeldingen zijn echt kiekjes van wat mindere kwaliteit. Al met al, een zesje.

Score: 6


Informatie

Titel: Het kaasboek- De crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789401479561
Prijs: 39.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.