logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het jaar dat de bijen kwamen

In het boek ‘Het jaar dat de bijen kwamen’ komt de opa van Josy te overlijden. Iedereen is getreurd, maar het normale leven moet ook gewoon door. Maar haar opa laat haar iets na wat Josy’s leven totaal zal veranderen. Het zijn z’n bijen! In het begin weet Josy niet precies wat ze er mee moet doen en of ze het überhaupt aan zal nemen. Ze vraagt zich af: ‘Waarom laat opa mij zijn bijen na?’ Haar opa heeft veel vrienden die ook bijenhouder zijn. Die zijn van de club waar hij bij zat. Het is een club voor allemaal imkers. Ze helpen elkaar , dus het is handig voor Josy om zich daarbij aan te sluiten. Maar het zal dus wel een reden hebben dat Josy de bijen heeft gekregen…

Imker

Josy vindt het wel spannend om de eerste keren bij haar bijen te zijn. Ze zoemen en ze kunnen steken… en dat hebben er ook een paar gedaan. Op dat moment dacht ze dat ze de bijen niet meer hoefden, maar Josy zette door. Ze zou erachter komen waarom die bijen zo belangrijk waren voor haar opa en waarom ze de bijen geërfd had. Gelukkig heeft Josy goede begeleiding; een vriendin van opa helpt haar. Ze had haar ook al gezien op de begrafenis. Alma helpt haar dus met alle zaken die te maken hebben met het houden van bijen. Honing oogsten, de nieuwe koninginnen uit het nest halen, want anders gaan ze zwermen, hoe je om moet gaan met een roker en veel meer.

Ga direct naar Het jaar dat de bijen kwamen op BOL.com.


Recensie over Het jaar dat de bijen kwamen

Ik vind dit boek een aanrader. Het is eens een keer wat anders. Het is leuk geschreven en het verhaal heeft leerzame stukjes vanuit de bijen geschreven. Sowieso, het verhaal is heel leerzaam. Je leest allemaal feitjes over bijen wanneer je het boek leest. Zo steek je er ook nog iets van op! Soms zijn de zinnen een beetje raar omgebouwd, dan leest het niet zo vloeiend.

Score: 7.5


Informatie

Het jaar dat de bijen kwamen,
Illustrator: nvt
Uitgever: Ploegsma, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789021680262. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.