logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het huis zonder einde, Danielle Bakhuis

Horrorfilms zijn een steeds populairder. Mensen houden er nog altijd van om lekker te griezelen en te voelen hoe alle nekharen overeind komen. Horrorboeken zijn wat lastiger te vinden. Zeker voor een wat jonger publiek. Dankbaar zag ik de kans dan ook om Het Huis zonder Einde te lezen, geschreven door Danielle Bakhuis. Hoe zou het er aan toe gaan in dat bijzondere huis?

Halloween

Het verhaal van Het Huis Zonder Einde draait allemaal om Samira, Sammy voor vrienden. Zij is samen met haar vriendin Karlijn en diens vriend Mert uitgenodigd voor een bijzonder bosfeest, dat gevierd wordt bij een verlaten landhuis in het midden van het Woud. Daar zou het namelijk spoken. De organisatie, bekids, heeft echter een bijzonder plannetje gesmeed en nodigt de stoere tieners uit om eens in het verlaten en luguber uitziende huis te kijken. Dat hadden ze beter niet kunnen doen.

Kamers vol horror

Zodra Samira het Huis zonder Einde instapt, komt ze oog in oog te staan met haar grootste nachtmerries. Keer op keer moet ze haar angsten overwinnen om de volgende deur te bereiken, van waaruit ze weer geconfronteerd wordt met nieuwe enge elementen en bijzondere schikmomenten. Het wordt pas echt eng als ze geconfronteerd wordt met een meisje, wiens ogen gaten lijken te zijn. Het meisje doet erg mysterieus en lijkt veel te weten over Samira. Maar… hoe kan dat? En zal Samira ooit nog uit het huis kunnen verlaten?


Ga direct naar Het huis zonder einde op BOL.com.

Recensie over Het huis zonder einde

Het huis zonder einde is een echt spannend boek, vol lugubere details en meer dan genoeg twijfelmomenten om je op het verkeerde been te zetten. Wat is werkelijkheid, wat is pure horror? Echte schrikmomenten kan een boek als dit natuurlijk niet hebben, dat is toch meer voorbehouden aan films, maar de creepy en sluimerende spanning die door het verhaal heen sluimert zal je zonder meer vastgrijpen. De tip om niet te lang door te lezen is zeker aan te raden. Niet alleen geniet je dan langer van het boek, het heeft ook meer tijd om te bezinken en je vast te grijpen!

Score: 8


Informatie

Titel: Het huis zonder einde
Auteur:
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s: 136
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789000374830
Prijs: 12.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.