logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het hemelboek, Sarah Devos

In Nederland is er één gespreksonderwerp wat altijd aanslaat. Je kunt niet mis met een praatje over het weer – en er is altijd iets te klagen. Het is te warm, te koud, te nat, te droog. Ik weet het. Zelf vind ik die praatjes ook stomvervelend. Maar wat als je nu eens een fijn en goed onderbouwd weerwoord kunt hebben? Ja, nu regent het, maar als je kijkt naar de wolken, zie je dat het zodadelijk geweldig weer wordt. En morgen ook! Bam! Einde gesprek. Of het begin van een boeiend gesprek over weetjes, feitjes en inzichten.

Kennis over het weer, wolken en regenbogen

In Het Hemelboek lees je alles over het weer, de wolken en regenbogen. Zo heb je altijd wat te praten, want weer is er altijd. En als je even heel praktisch kijkt, heb je er zelf ook nog wat aan. Hoe praktisch is het namelijk als je niet afhankelijk bent van zo’n weer-app om te bepalen of je een regenjas moet meenemen of niet? En jazeker, dat kan! Met wat basiskennis over het weer en alle fenomenen die daarmee samenhangen ontwikkel je al snel een geweldige neus voor het voorspellen van het weer voor kortere periodes.

De beste manier om het weer te voorspellen

Door je kennis over het weer te vergroten, vergroot je ook jouw mogelijkheden om het weer goed te voorspellen. Kijk naar de wolken en beoordeel de grootte, de vorm en de snelheid om voorspellingen te doen over de aankomende neerslag. Zo zul je vaker een goed oordeel vellen dan de meeste apps, dat kan ik je wel vertellen. Bovendien ziet er het een stuk minder zenuwachtig uit om niet je telefoon te pakken voor je de deur uitgaat om te kijken of het misschien zou kunnen regenen.


Ga direct naar Het hemelboek op BOL.com.

Recensie over Het hemelboek

In Het Hemelboek lees je alles over het weer – en dan op een toegankelijke, prettige manier. Natuurlijk staan er heel wat termen in het boek met wetenschappelijke namen en lastige titels, daar ontkom je niet aan. Wetenschappers weten nu eenmaal graag zeker dat ze over hetzelfde praten en gebruiken die termen om duidelijkheid te scheppen. Tussen die officiële termen door vind je echter een prettig leesbaar boek, dat in woord en beeld uitlegt hoe het weer in elkaar steekt en wat je allemaal in de lucht kunt zien.

Score: 8


Informatie

Titel: Het hemelboek
Auteur:
Uitgever: Manteau
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789022337837
Prijs: 25.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.