logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het Heksenhotel, Anna van Praag

Het Heksenhotel Anna van Praag

Spanning en mysterie doen het altijd goed. Jammer genoeg hebben we in Nederland niet zo veel mogelijkheden om een mysterieuze setting neer te zetten (hoewel sommige schrijvers het goed voor elkaar weten te krijgen), maar andere landen lenen zich daar zonder meer voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van het magische en mysterieuze Ierland, daar krijgt het verhaal van Het Heksenhotel langzaam vorm.

Ruzie en conflict

Het verhaal draait om Laura en haar zusje Elvie. Hun ouders zijn echte workaholics. Haar moeder is hartchirurg (en één van de beste van het land) terwijl haar vader zich als goudsmid kan verliezen in zijn projecten. Wanneer de bom barst tussen hun ouders, zoekt hun vader toevlucht naar The Covent, een hotel in Ierland. Hun moeder stemt er mee in en dus gaan Laura, Elvie en hun vader naar het afgelegen hotel, dat geleidt wordt door Dana. Dana en hun vader lijken elkaar al te kennen… en een beetje verliefd op elkaar?

Hekserij

Al snel blijkt dat The Covent een echt heksenhotel blijkt te zijn. Dana is de opperheks, en iedereen in het hotel beoefent wel een vorm van hekserij. Laura moet er even aan wennen, maar begint langzaam toch interesse te krijgen in de heksenkring. Elvie is in de ban van Elfjes, waarbij ze smult van de verhalen van de grondmeester van het hotel. Maar er zijn ook duistere dingen aan de hand. Dana is bijvoorbeeld wel heel vaak getrouwd – en wat is dat met Annie, de kroegeigenaar van het dorpje die duistere dingen beweert over het hotel? Wat moet Laura geloven, en waarin moet ze zich laten meeslepen?


Ga direct naar Het heksenhotel op BOL.com.

Recensie over Het heksenhotel

Het Hekselhotel is een spannend boek dat je meeneemt naar de Ierse wereld van hekserij en magie, maar ook van onzekerheid, twijfel en trouw, van verliefdheid en vriendschap. Laura komt in een hechte commune van heksen terecht, waar mensen snel van in de ban geraken. Waarschuwingen van haar omgeving slaat ze in de wind, maar of dat terecht is? Naast witte magie blijkt er namelijk ook een heel duistere kant aan magie te kleven. Eentje die je niet mag onderschatten!

Score: 8


Informatie

Titel: Het heksenhotel
Auteur:
Uitgever: Lemniscaat Uitgeverij
Aantal pagina’s: 164
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789047713661
Prijs: 15.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.