logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het hartige bakboek, Rutger van den Broek


Wij houden ontzettend van bakken. Het is een liefhebberij die ik in ons gezin heb mogen introduceren. Natuurlijk sta ik dagelijks in de keuken voor een gezonde en voedzame maaltijd, maar van tijd tot tijd mag ik me graag uitleven om een zoete lekkernij op tafel te zetten. De oven wordt voornamelijk gebruikt voor het bakken van taarten en gebak, zo nu en dan een pizza en natuurlijk de enige echte Brabantse worstenbroodjes! Maar dat is natuurlijk niet alles wat je kunt doen om toe te geven aan deze passie. Rutger van den broek bracht onlangs een bakboek uit dat zich richt op het bakken van hartige gerechten. Voor mij een relatief nieuw segment, maar ook zeker een segment dat ik de rug niet zo toekeren!

Verschillende momenten

Sterker nog: misschien dat het hartige bakboek voorliefde voor het bakken nog verder aanwakkert. Het laat namelijk perfect zien dat je voor vrijwel ieder moment van de dag een smakelijk gerecht kunt vinden, van ontbijt tot diner en alle momenten daar omheen. Gelukkig begint Rutger met het tonen van een aantal praktische basisrecepten, van een mooi en zacht brooddeeg, twee varianten op het bladerdeeg en natuurlijk het deeg voor een quiche. Veel gerechten kun je afmaken met de basisrecepten voor bijvoorbeeld kruiden roomkaas, pesto of tomatensaus. Met deze basisrecepten binnen handbereik kun je vol goede moed aan de slag met de verschillende gerechten die in het boek volgen. Deze zijn netjes opgedeeld in hoofdstukken, gesorteerd per gebruiksmoment. Zo vind je in het hoofdstuk Klein maar fijn lekkere hapjes voor tussendoor, zoals hartige biscotti of kaaskoekjes met kruiden. Zo ga je via tussendoortje en verschillende varianten op brood naar plaatgebak en taart, waarbij ook maaltijdgerechten als beef Wellington, mini-pies met lam of zalm in deeg niet mogen ontbreken.

Ga direct naar Het hartige bakboek op BOL.com.


Recensie over Het Hartige Bakboek

CooleSuggesties topper

Het Hartige Bakboek is een van de betere boeken voor de thuisbakker. In alle recepten merk je gewoon dat ze in een thuiskeuken zijn uitgeprobeerd. De recepten zijn niet bijzonder bewerkelijk en kunnen door iedere (ervaren) thuisbakker zonder problemen uitgevoerd worden. De ingrediënten zijn algemeen verkrijgbaar en de recepten zijn helder omschreven. Als er iets misgaat in de bereiding, kun je er vrijwel zeker van zijn dat je een van de stappen hebt gemist. Met die zekerheid in het achterhoofd is het gewoon een heel plezierig boek om mee te werken: de recepten zijn smakelijk, praktisch en zullen je vrijwel zeker complimenten opleveren.

Score: 9


Informatie

Het hartige bakboek,
Illustrator: nvt
Uitgever: Carrera, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789048848973. Prijs: 22.50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.