logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het grote vaders & zonen voetbalboek is het standaardboek voor voetballiefhebbers


het-grote-vaders-en-zonen-voetbalboek Opgelet: dit boek móet je gewoon in huis hebben. En heb je een luie vader? Die kun je geruststellen: het grote vaders en zonen voetbalboek is geen boek waarbij het verwacht wordt dat hij ineens in een korte broek op het voetbalveld staat om samen met jou te trainen. Dat mag natuurlijk wel, maar dit boek is juist een boek waarmee je meer leert over voetbal. Natuurlijk komt er ook een stukje techniek bij kijken, maar die oefeningen zou je zelfs ook in je eentje kunnen uitvoeren (hoewel dat met z’n tweeën natuurlijk wel een stuk leuker is).

Bankvoetbal

Want als je samen traint, is het zo dat iemand de baas moet zijn. Iemand bepaalt wat goed is en wat niet, wat je gaat doen en wanneer. Dat is niet altijd even leuk. Veel leuker is het om lekker te kletsen over voetbal. En dat is precies wat dit boek klaarspeelt. De verhalen zijn grappig en vlot opgeschreven en voorzien van coole tekeningen in rood en zwart. Dat heeft niets met een voetbalclub te maken trouwens! In maar liefst 22 korte hoofstukken lees je over alle aspecten van het voetbal, van de belangrijkste spelers tot het geld dat er mee gemoeid gaat, van de grote namen tot de geschiedenis van de spelregels. In kaders vind je korte weetjes en feiten. Natuurlijk mogen ook rare vragen, muziek en sterke verhalen niet ontbreken. Genoeg om over te vragen!

Niet alleen voor mannen

Het boek mag dan wel Het Grote Vaders en Zonen Voetbalboek heten, dat betekent natuurlijk niet dat het alleen voor mannen geschikt is. Ook moeders en meisjes kunnen er prima in lezen, en zullen zich ook geweldig vermaken met alle verhalen en weetjes over voetbal. Desondanks zal dit boek toch vooral jongens en mannen aanspreken: weetjes en feitjes passen vaak toch meer bij hun interessegebied dan dat dit bij meisjes en vrouwen het geval is.

Informatie

Het grote Vaders en Zonen Voetbalboek, Bert Bukman uitgeverij Unieboek het Spectrum, 160 pagina’s, hardcover. Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789000350919

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.