logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Het grote interieurboek, Frida Ramstedt

Het grote interieurboek

Je huis inrichten kan een flinke uitdaging opleveren. Het is redelijk standaard om je televisie aan de ene kant van de kamer neer te zetten. Voor banken en kasten zou je ook maar weinig opties hebben in de gemiddelde kamer. Maar hoe vul je de rest van je ruimte op een mooie, harmonieuze manier in, waarbij je toch je eigen stijl kunt laten zien? In Het Grote Interieurboek laat Frida Ramstedt je alles zien over het inrichten van je perfecte huis, kantoor, slaapkamer of andere ruimte!

Theorie en gevoel

Vaak is het zo, dat wanneer je een kamer gaat inrichten, je aan de slag gaat met een plattegrond. Ikzelf heb me wel eens betrapt op het maken van een plattegrond van een ruimte, om vervolgens – geheel op schaal – papiertjes uit te knippen ter grootte van de meubelen. Door die vervolgens te verschuiven en te verleggen kon ik dan zien waar de verschillende meubelstukken passen. Toch is dat een heel knullige manier om een indeling te maken. Je ziet namelijk wel de oppervlakte, maar niet hoe de sfeer uiteindelijk wordt. Een draaistoel neemt bijvoorbeeld veel ruimte in, maar heeft ook ruimte nodig om te draaien. Bovendien zorgt een draaivoet voor een open karakter, waardoor hij prima midden in een ruimte kan worden geplaatst, als een soort scheidingswand. Theorie en gevoel liggen dus een stukje van elkaar af – en dat is preies waar Het Grote Interieurboek zich op richt. Het vertelt je niet alleen waar je het beste iets kunt plaatsen, maar ook waarom! De praktijk wordt toegelicht met de benodigde theorie… en andersom.

Opsommingen en lijstjes

Jammer genoeg vervalt Het Grote Interieurboek al snel in opsommingen en lijstjes. Aan de ene kant is dat een praktische manier om kennis over te dragen en je te instrueren over de juiste manier van handelen. Aan de andere kant leest het niet zo prettig. Ook omdat er niet zoveel afbeeldingen in het boek staan (wat je eigenlijk wel zou verwachten bij een inspiratieboek als dit) komt het nogal imposant over. Je wordt bovendien niet per kamer door je huis geleid, maar krijgt handvatten om per element aan de slag te gaan. Daarbij kun je denken aan een hoofdstuk over kleurgebruik, maar ook eentje over verlichting. Uiteraard begint het boek met een stuk over de basisprincipes van een goede en natuurlijke inrichting en krijg je in een apart hoofdstuk hulpmiddelen aangereikt voor het maken van een eenheid. Als kers op de taart krijg je een aantal slimme stylingtips, om je huis meteen die instagram-finish te geven.

Ga direct naar Het grote interieurboek op BOL.com.


Recensie over Het Grote Interieurboek

Het grote interieurboek staat vol tips, technieken en theorieën voor het maken van een mooi en aangenaam huis – wat je stijl ook is. Aan de hand van wiskundige principes en een gevoel voor eenheid krijg je alle kennis aangereikt om een warme en huislijke omgeving te maken. Daarbij draait het vooral om lezen en het aannemen van de tips. Voor een inspirerend boek als dit miste ik echt praktische tekeningen en illustraties. Ze staan er wel in, maar zijn schaarser dan je zou verwachten. Het boek is toegankelijk geschreven, maar wel op een wat belerende toon.

Score: 8


Informatie

Het grote interieurboek,
Illustrator: nvt
Uitgever: Atlas contact, 240 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789045041568. Prijs: 24.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.