logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het grote chocoplot voorspelt het einde van chocolade

het-grote-chocoplot-9789048833825 Het Grote Chocoplot begint met een belangrijke waarschuwing. De toekomst van chocolade staat namelijk op het spel, en mensen die daar niet tegen kunnen moeten het boek zo snel mogelijk wegleggen. Daar is het namelijk véél te spannend voor! En dat is het zeker, want al heel snel wordt de voorspelling gedaan dat de chocolade zal verdwijnen. Alle chocolade, over de gehele wereld. Dat is nog al wat, nietwaar?

De Zeven Uur Show

Al het nieuws dat rondom de chocopocalyps wordt verspreid gaat vanuit De Zeven Uur Show. Zo’n roddelshow die niemand kijkt maar iedereen precies weet wat er in gezegd wordt. Ken je dat? Zij hebben een wetenschapper op Paasei-eiland, waar de inmiddels verdwenen bewoners informatie hebben achtergelaten op een enorm stenen ei, waaruit blijkt dat het einde der chocolade in aantocht is. Binnen vijf dagen zelfs, volgens professor Fijnvandraat. En dus breekt er ontzettende paniek uit in de wereld, en met name in het dorpje Brokkelen, de chocoladestad van Nederland, waar onze hoofdpersoon Minke woont.

Wetenschappelijke Minke

Minke hoort natuurlijk ook van het nieuws dat alle chocolade op het punt staat te verdwijnen. Jammer, want haar vader, moeder en oma zijn er tamelijk verslaafd aan. Net als de rest van het dorp overigens. Wat zeg ik? Net als de rest van de wereld! Daarom gaat iedereen in Het Grote Chocoplot chocolade inslaan. Het kan toch niet gebeuren dat je zonder chocolade komt te zitten? Het hele land is in rep en roer, er ontstaan zelfs rellen in winkels! Minke gelooft echter niet helemaal in de chocopocalyps. Het kán toch niet dat chocolade gewoon verdwijnt? En daarom voert ze een wetenschappelijk experiment uit – een opdracht van school. Ze filmt haar stappen, en bergt een reep chocolade op in een stevig kistje. Als die reep er na de chococalyps nog steeds is, dan is er iets vreemds aan de hand!

Pure chocolade

Ondanks alle heisa om het verkrijgen van die laatste chocolade is er een winkeltje in Brokkelen waar het verdacht rustig is. Logisch, de chocolade is er écht niet lekker, maar de eigenaar van de winkel, Garibraldi Chocolati lijkt zich niet zo druk te maken. Vreemd, hoor! Dat zet Minke nog meer aan het denken. Samen met haar oma gaat ze op onderzoek uit. Samen komen ze stukje bij beetje dichter bij de waarheid achter de chocopocalyps – en die is misschien nog wel schokkender dan je had kunnen denken!

Lekker smullen

Door de combinatie van het dreigende gevaar en de belevenisse van de jonge Minke is Het Grote Chocoplot een heerlijk boek om te lezen. Om je vingers bij af te likken, zou je kunnen zeggen, maar daarvoor mist het net een beetje vaart. Sommige zinnen zijn een tikje oubollig geschreven, een beetje veilig. En dat terwijl er ook heel veel gewaagde grapjes in zitten. Het blijft in ieder geval lastig om het boek weg te leggen als je er in begonnen bent, of ligt dat aan mij als chocoladeliefhebber?

Informatie

Het Grote Chocoplot, Chris Callaghan
Illustrator: Lalalimola uitgeverij Moon, 238 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789048833818 E-book: 7,99 euro. ISBN: 9789048833825

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.