logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het grote boek vol persoonlijkheidstesten

Je kent ze vast wel uit de tijdschriften: persoonlijkheidstesten! Je geeft antwoord op een aantal vragen om te ontdekken wat voor type mens jij bent. Dat kan alle kanten op gaan. Zowel qua ‘type mens’ als wat betreft de serieuze aard van de vragen. In Het Grote Boek vol Persoonlijkheidstesten staan 25 verschillende testen, die je kunnen helpen om op verschillende vlakken je ware aard te onthullen.

12 vragen

Erg veel zijn dat er niet, zul je denken. 25 tests. En dat is Het Grote Boek Vol Persoonlijkheidstesten? Ja, dat klopt. En het lijkt ook niet zo veel, maar het boek is stiekem wel heel divers. Het gaat bijvoorbeeld niet om een klein stukje van het onderhouden van een relatie, maar gaat over veel meer dan dat. Het grappige is: iedere test bestaat uit slechts 12 vragen, die heel gericht zijn op het onderzoeken van het doel. Zo krijg je antwoord op onder andere:

  • Ben je introvert of extravert?
  • Wat is voor jou de perfecte work-out?
  • Wat is jouw rol binnen je familie?
  • Ben jij een psychopaat?
  • Ben je een leider of een volger?

Verschillende disciplines

Door de zelftests heen bekijk je dan ook je hele leven, van je persoonlijek voorkeur tot jouw positie in je vriendengroep of op de werkvloer. Leiderschap, creativiteit, liefde, sport, gezondheid… alles komt aan bod. De vragen zijn serieus bedoeld en schetsen een beeld van jouw karakter. Tel de verschillende symbolen of punten bij elkaar op om te kijken welk type mens het beste bij jouw antwoorden past. Ook die antwoorden zijn vrij uitgebreid en volledig. Achter in het boek vind je bovendien een overzicht met de gebruikte wetenschappelijke bronnen, die je kunt raadplegen om jouw karakter verder te onderzoeken.


Ga direct naar Het grote boek vol persoonlijkheidstesten op BOL.com.

Recensie over Het grote boek vol persoonlijkheidstesten

Het enthousiast geschreven boek vol persoonlijkheidstesten is een erg leuke bezigheid voor jong en oud, man en vrouw. Ze zijn best serieus, maar soms met een ludieke kwinkslag. Zowel in de inleiding als in de uitkomsten vind je een helder omschreven doel en toelichting op de resultaten. Moeilijk zijn de tests natuurlijk niet, je moet simpelweg antwoorden wat jij op dat moment voelt of denkt. Het is een leuke ijsbreker of manier om jezelf of anderen wat beter te leren kennen. Leuk als een soort partygame!

Score: 7


Informatie

Titel: Het grote boek vol persoonlijkheidstesten
Auteur:
Uitgever: BBNC
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789045326146
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.