logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het grote betaboek

Er zijn zaken in het leven die niet altijd makkelijk zijn om te begrijpen. Sommige mensen doen er hun hele leven over om ze te begrijpen, en leren net genoeg om hun opleidingen mee te voltooien. Anderen maken er hun levensdoel van om de mysteries van het leven te ontrafelen. Voor iedereen die er helemaal niets van snapt – of juist iedereen die er een begin mee wil maken – is het Het Grote Betaboek. Een boek waar de natuurwetenschappen begrijpelijk worden gemaakt. Voor iedereen!

Alle aspecten

In Het Grote Betaboek worden vrijwel alle betawetenschappen uitgelegd, van natuurkunde tot scheikunde, met alles wat daar tussenin ligt. Het boek is opgedeeld in zes hoofdstukken, wat naast de inleiding gaat over Leven, Materie, Energie, Krachten, Aarde en ruimte. Zoals je ziet worden werkelijk alle onderwerpen behandeld, van het weer tot het ontstaan van rivieren, van wrijving en snelheid tot stroom en telescopen.

Heldere wetenschap

Waar het boek geweldig goed in is geslaagd, is het duidelijk uitleggen van deze lastige materie. In heldere bewoordingen worden soms lastige onderdelen aan je uitgelegd, inclusief afbeeldingen en schema’s om alles nog verder te verduidelijken. Doordat de uitleg niet alleen de theorie omvat, maar ook laat zien hoe het tot stand komt of wat het effect is, gaat het ook meer leven. Op die manier blijft het veel beter hangen! Zo worden de betavakken stukje bij beter veel duidelijker en blijven ze beter hangen.

Ga direct naar Het grote betaboek op BOL.com.


Recensie over Het grote betaboek

Veel mensen hebben moeite met de grote betavakken. Natuurwetenschappen zijn niet voor iedereen weggelegd, maar je komt er niet altijd omheen. Op school zul je er mee te maken krijgen – en zul je ze goed moeten verwoorden bovendien. Je kunt daarbij vertrouwen op alles wat je geleerd en gelezen hebt, maar begrijpen is daarbij een stuk belangrijker. Pas als je de verschillende onderdelen echt begrijpt, zul je ze beter in elkaar kunnen passen. Het boek legt de theorie duidelijk uit en geeft bovendien praktijkvoorbeelden om het stukje theorie een plekje te geven. Dankzij illustraties en schema’s wordt de uitleg nóg uitgebreider en verhelderd.

Score: 8


Informatie

Het grote betaboek,
Illustrator: nvt
Uitgever: Ploegsma, 320 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789021680163. Prijs: 29.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.