logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het Gerucht, Lesley Kara

Het Gerucht begint bij de alleenstaande moeder Joanna, die samen met haar zoontje Alfie terugkeert naar haar geboortedorp in Engeland, nadat ze jarenlang in London heeft gewoond en gewerkt. Ze wil een wat rustiger leven, zeker ook omdat haar relatie met vriend Michael maar moeizaam verloopt. Nu kan ze dichter bij haar moeder wonen, wat ook die band weer wat versterkt. Inmiddels is ze druk bezig om haar leven weer op poten te krijgen.

Nieuwe contacten

Al snel krijgt ze door dat alleen maar alleen is. Er gaat zo veel tijd zitten in de opvoeding, het huishouden en haar werk bij een advocatenkantoor, dat het er nog niet van gekomen is om een sociaal leven op te bouwen. Wanneer ze die banden probeert aan te trekken op het schoolplein, hoort ze een roddel: er woont een moordenares in hun dorp! Een kindmoordenaar, die op tienjarige leeftijd een kleuterjongen om het leven bracht. De moordenares, Sally McGowan, is na haar veroordeling undercover gegaan en in een speciaal overheidsprogramma beland waarbij ze telkens een nieuwe identiteit krijgt aangemeten. En volgens betrouwbare bron… woont ze nu dus in hun dorpje. Maar wie zou het zijn?

Misdaadverslaggeving

Dat geeft wel wat reuring in het kleine dorpje. Veel mensen hebben er zo hun mening over, de een schuift het niet onder stoelen of banken en de ander mompelt maar wat in het rond. Joanna duikt ook dankbaar op Het Gerucht Der Geruchten: wie zal deze moordenares zijn? Ze heeft wel wat mensen in gedachten. Haar friend-with-benefits Michael vind het ook een interessant concept en besluit er dieper op in te gaan. Samen komen ze steeds verder… maar dan wordt Joanna bedreigt. Wie heeft ze tegen het hoofd gestoten? En moet ze de geruchten de kop indrukken, of doorpakken en de waarheid boven water krijgen?

Ga direct naar Het Gerucht op BOL.com.


Recensie over Het Gerucht

Het Gerucht is een spannend boek, dat het gevoel van het dorpse leven en het fenomeen geruchten en roddels goed weergeeft. De spanning wordt goed in beeld gebracht, mede door de cursief gedrukte introducties per hoofdstuk. Daar lees je telkens een oud krantenbericht of de gedachtegang van de moordenares in kwestie. Jammer is wel dat het plot in kwestie nogal mager, vooral de ontknoping wankelt behoorlijk en is erg vergezocht. Gelukkig zit je dan wel in de spanning en suspense, die je netjes naar het einde loodst.

Score: 6


Informatie

Het Gerucht,
Illustrator: nvt
Uitgever: The House of Books, 304 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044357394. Prijs: 21.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.