logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit zijn de eerste beelden van Nicci French thriller Het Geheugenspel

Dutch FilmWorks en producenten NL Film en EndemolShine Scripted hebben de cast bekend gemaakt van Het Geheugenspel. In de Nederlands-Vlaamse film zijn grote rollen weggelegd voor o.a. Anna Drijver, Louis Talpe, Gert Winckelmans en Maarten Heijmans. De regie is in handen van het Vlaamse regiekoppel Jan Verheyen en Lien Willaert. Het Geheugenspel is vanaf 18 mei te zien in bioscopen in heel Nederland en Belgie.

The Memory Game

De psychologische thriller Het Geheugenspel is een bewerking van het debuutroman van Nicci French, genaamd The Memory Game. Van dit boek zijn in Nederland en Vlaanderen meer dan 350.000 exemplaren verkocht. Het Geheugenspel is de eerste bioscoopfilm naar een bestseller van schrijversduo Nicci French.

Ga direct naar het boek Het Geheugenspel op BOL.com.

Over Het Geheugenspel

In de tuin van het landhuis van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

“Ik heb heel veel zin om te gaan draaien met deze cast en crew. Dit genre, een stevige whodunnit, vind ik zelf heerlijk en met Nicci French als basis weet je dat het plot lekker ingewikkeld en gelaagd in elkaar steekt. Je blijft meepuzzelen als kijker. Voor mijn personage Eva is het ook een heftige puzzel: wat is er echt gebeurd met haar jeugdvriendin? Wat heeft ze echt gezien?”

Anna Drijver

Cast

  • Anna Drijver
  • Maarten Heijmans
  • Louis Talpe
  • Gert Winkelmans
  • Vic de Wachter
  • Gilda de Bal
  • Martijn Hillenius
  • Meral Polat
  • Lynn van Royen
  • Peter Thyssen

Over de makers

Het Geheugenspel wordt geproduceerd door NL Film en EndemolShine Scripted in co-productie met Interstellar Pictures en Banijay Belgium. Dutch FilmWorks en het Vlaamse KFD nemen de distributie op zich. Scenario en regie zijn in handen van de bekende Vlaamse regisseur Jan Verheyen (Zot van A., Dossier K, FC de Kampioenen) en zijn vrouw Lien Willaert (Red Sandra).

Bekijk de trailer van Het Geheugenspel

De film wordt gerealiseerd met steun van Stichting Abraham Tuschinski Fonds, Netherlands Film Production Incentive en Netflix.

streaming-banner-netflix

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.