logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het geheim van de vlogger

Het boek ‘Het geheim van de vlogger’ gaat over Tibo. Tibo wil een beroemde vlogger worden met zijn YouTube-account Tibo TV. Hij gaat naar de nieuwe sneakerwinkel in de stad genaamd Sneaker Stad. Daar gaat hij zijn eerste vlog buiten de deur maken. Alleen gaat het niet zo goed. Hij wordt de hele tijd gestoord door allerlei dingen. Zoals de bus, een vriend die langs loopt of een auto die voorbij racet. Als hij nog buiten de deur van de winkel aan het filmen is, loopt er een klasgenoot, Joosje, langs. Ze hebben een goed gesprek en als ze weg loopt wordt ze in een voorbij rijdende auto getrokken. Tibo dacht dat haar vader haar de auto in trok, maar ze wordt dus ontvoerd!

Ziek

De volgende dag is Joosje niet op school. Ze is ziek. Maar dat gelooft Tibo niet helemaal. Gisteren was nog alles goed met haar. Dus hij besluit om na school even bij Joosje thuis langs te gaan. Haar vader doet open en in het gesprek tussen hem en Tibo blijft de vader van Joosje volhouden dat Joosje ziek is. Het was niet heel handig getimed, maar net toen Tibo weg moest gaan kwam Joosje naar beneden. Nu wilde Tibo een verklaring die klopte! Dus Joosje vertelt hem dat ze heel eventjes ontvoert was en na een héél kort ritje weer vrij gelaten was. Ook vertelde ze dat een van haar ontvoerders zei: ‘Dat is ‘r niet’. Ze hadden het dus op iemand anders gemunt, maar wie?

Opzoek naar de daders

Tibo en Joosje gingen naar de politie met bewijs, want na afloop van de vlog bleek het dat de camera nog aan stond, maar helaas had die het te druk met andere zaken. Dus het tweetal ging zelf op zoek naar de daders. Al snel werd het een drietal, want de beste vriend van Tibo, Tom, wilde ook meedoen. Samen zetten ze een vlog online met de vraag alle informatie over de auto van de ontvoerders in de reacties te posten. Het liep als een trein en met de hulp van een vriend van Tibo, Dipak, kwamen ze bij de auto uit. Ze hadden zich in de bosjes verstopt en voorkwamen de ontvoering. Het kanaal van Tibo loopt nu keigoed en ze hebben vet veel volgers. Eind goed, al goed!

Ga direct naar Het geheim van de vlogger op BOL.com.


Recensie over Het geheim van de vlogger

Het is een leuk verhaal en ik vind het fijn om te lezen. De illustraties zijn mooi en erg bijpassend. De schrijver laat geen losse eindjes achter en je weet van alles hoe het afloopt. Er zijn veel locatiewissels en dat maakt het dat het verhaal vloeiender gaat lopen en dat het interessanter blijft om te lezen.

Score: 8


Informatie

Het geheim van de vlogger,
Illustrator: Ivan & Ilia
Uitgever: Leopold, 112 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025874629 . Prijs: 12.99 euro.

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.